Tunuslu Öğrenciler Çukurova Üniversitesi’nde Yaz Okuluna Katıldı.
Tunuslu Öğrenciler Çukurova Üniversitesi’nde Yaz Okuluna Katıldı.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Dış İlişkiler Birimi Tarafından Tunus Üniversiteleriyle akademik ve bilimsel işbirliğinin artırılması ve öğrenci değişiminin teşvik edilmesine yönelik düzenlenen faaliyetler kapsamında Tunus Yaz Okulu programının bu yıl dördüncüsü düzenlendi.
Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin koordinatörlüğünde Ziraat alanında İngilizce “Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Yaz Okulu” gerçekleştirildi. Yaz okuluna Tunus’un 4 farklı üniversitesinden 9 lisansüstü öğrenci katıldı.
Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji alanında Uygulamalı Eğitim Aldılar.
Çukurova Üniversitesi “Biyoteknoloji” temalı yaz okulu duyurusu ve başvuru işlemleri Tunus Yüksek Öğrenim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Genel Direktörlüğü ve YÖK ile yapılan ortak çalışmayla yürütüldü. Başvuru sonucunda Carthage, Sousse, Manouba ve Monastirüniversitelerinden biyoteknoloji ve moleküler biyoloji konusunda çalışan master ve doktora düzeyinde 8 öğrenci seçildi. Programa, ayrıca Carthage Üniversitesi’nden Çukurova Üniversitesi’ne araştırma yapmak için gelen bir doktora öğrencisi ve Çukurova Üniversitesi’nde eğitim gören misafir Türk öğrenciler de davet edildi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı Ziyaret Ettiler
Katılımcı öğrenciler Çukurova Üniversitesi’ndeki programlarının ilk günü Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan tanışma toplantısında Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile tanıştı. Dış İlişkiler Birimi’nde yapılan oryantasyon toplantısında Tunuslu misafirlere Çukurova Üniversitesi, kampüste yaşam ve program içeriği hakkında bilgilendirme yapıldı. Tunuslu öğrenciler ayrıca Uluslararası Öğrenci Ofisi’nde düzenlenen toplantıya katılarak Çukurova Üniversitesi’nin uluslararası öğrenci kabul koşulları ve prosedürüne ilişkin bilgilendirildi. Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar tarafından kabul edilen öğrencilere Merkez tanıtımı yapılarak 2 haftalık eğitimde kullanılacak laboratuvarlar gezdirildi. Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Dış İlişkiler Birimi koordinasyonu ile düzenlenen iki haftalık program süresince öğrencilere, “Bitki Doku Kültürü” ve “Moleküler Markır ve DNA Dizileme” üst başlıkları altında çeşitli eğitimler verildi ve laboratuvar uygulamaları yaptırıldı. Program kapsamında ayrıca öğrenciler Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin koordinasyonuyla BioCampus Bitki Doku Kültürü Laboratuvarı, Tekfen Bitki Doku Kültürü ve Moleküler Biyoloji Laboratuvarı, Manier Tohumculuk laboratuvarları ve seralarına düzenlenen ziyaretlerle de bölgemizin araştırma altyapısını görme fırsatı da elde etti.
Kültürel Faaliyetlerle Zenginleşen Yaz Okulu
Eğitim programının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında Çukurova Bölgesi ve Adana’yı tanıtmak amacıyla düzenlenen geziler ve faaliyetler sayesinde Tunuslu öğrenciler kampüs hayatı, Adana’da yaşam ve Türkiye’de öğrenci olmak gibi konularda deneyim kazandı. Öğrencilere Çukurova Bölgesi’nin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmak üzere Adana şehir turu ve Tarsus turları düzenlendi. Kültürel etkileşim ve paylaşım çerçevesinde Programın ilk haftasında Biyoteknoloji Merkezinde Kokteyl ve ikinci haftasında “Tunus Yemekleri Günü” düzenlendi. Merkez çalışanlarınca organize edilen kokteylde Tunuslu öğrenciler hem Türk mutfağından çeşitli lezzetleri tatma imkânı buldu hem de program katılımcısı Türk öğrencilerle kaynaştıkları sosyal bir ortamda keyifli vakit geçirdi. İkinci hafta resmi program bitiminde düzenlenen ‘Tunus Yemekleri Günü’nde ise öğrenciler ülkelerine özgü yemekler hazırladılar ve kendi yörelerine özel tatlar konusunda bilgi aktardı. Türk ve Tunuslu öğrencilerin bir araya geldiği yemek gününde katılımcılar Tunus’un farklı şehirlerine özgü yemeklerin keyfini çıkardı. Etkinlik, öğrencilerin Tunus’a ait geleneksel kıyafetleriyle renklendi.
Tunuslu Öğrencilere Katılım Sertifikaları verildi.
Program sonunda sertifika töreni Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan, Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar, Tunus Yaz Okuluna eğitimci olarak katkıda bulunan Prof. Dr. Rüştü Hatipoğlu, Prof. Dr. Nebahat Sarı, Prof. Dr. Osman Gülnaz, Doç. Dr. İlknur Solmaz, Doç. Dr. Mukaddes Kayım ve Dr. Öğretim Üyesi Fatmagün Aydın’ın katılımıyla Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezinde düzenlendi. Yaz Okulu Programına katkıda bulunan eğiticilere teşekkür sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan verirken Tunuslu öğrenciler yaz okulu katılım sertifikalarını Prof. Dr. Harun Arıkan’dan aldı. Yaz Okulu Programının sonunda Çukurova Üniversitesi Kayıkhane Tesislerinde düzenlenen kapanış yemeği sonunda çekilen anı fotoğrafıyla etkinlik son buldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.