Tuncelıdekı Asala Ihanet Anıtı Dıkılımı Ve Yıkımı Uzerıne Acıklama

Tuncelıdekı Asala Ihanet Anıtı Dıkılımı Ve Yıkımı Uzerıne Acıklama
2015 Yılında, Ermeni Diasporası, Ermenistan, PKK ve onun Parlementerleri, belediye başkanları, tarafından Emperyalist bir yalan olan, sözde Ermeni Soykırımının yüzüncü yılı münasebeti ile, TİKKO üst düzey yöneticisi asıl adı Armenik olan Orhan Bakırcıyanı

..mezarı üzerine, Hirant Dink ismide kamuflaj olarak kullanılarak,  tarihten günümüze, tüm Ermeni terör örgütü (ASALA, TAŞNAK, HINCAK) lider kadrolarınında adının olduğu bir ihanet, ASALA anıtı, Tuncelinin Nazımiye ilçesinin bir köyüne, merasimle çok sayıda katılımcı ile dikilmiştir. 

Burada o dönem, ne valilik, ne savcılık, ne MİT, ne bakanlık nede jandarma ve polis müdahale etmemiştir.

 

Bu olaydan bir yıl sonra, Emekli  Tümgeneral Orhan Tan beyin bana gönderdiği bir mesajdan sonra, Hollanda Türkleri Konseyi olarak harekete geçtik. Türkiye ve Azerbaycan ve Yurtdışı Türklerinin bulunduğu, internet ağları, siyasiler, valilik, İç ve Dışişleri  Bakanlıkları STK lar, Büyükelçilik, Genelkurmaya tavir aldirma amacli bilgilendirme ve somut oneri düzeyinde 2 haftalık bir çalışma yaptık. Mümkün olan her milli kişi ve kurumu harekete geçirmek için sürekli bilgi verdik, uyarılar yaptık.

 

Aldığımız yanıtlar, hem Azerbaycan, hem Türkiye ve diğer Yurtdışı Türk örgütlerinden çok olumlu oldu. Yeniçağ gazetesi yazarı sayın Arslan Bulutun bu konu üzerine geniş bir destek ve aydınlatıcı yazısını,daha sonra  Saygı Öztürkün Sözcü Gazetesindeki yazisi, Adanapost, Güncel Mersin, Yenihaber Belçikanın, Aybek gazetesi,  Azerbaycan Tezadlar gazetesi, Hocalihaber gazetesi, eurasiadiary.infogazetesinin, İsveç Postasının, Avrupa Türkmen Gazetesinin duyarlılıklarını ve  Azerbaycan Milletvekili Sahib Aliyevin, Giresun Üniversitesi eski Rektörü Aygün Aytar hanımın Azerbaycan nezdindeki konu üzerine çabalarını, FEYM grubu adlı, Fanatik Ermeni Yalanları ile Mücadele grubunun yöneticis Sayın Emekli Tümgeneral Orhan Tanın, dünya çapındaki türk iletişim ağı ABD merkezli Turkish Forumun, Özel İstihbarat Grubunun,  İngiltere ADD nin, konuya çok sonrada olsada nail olanTalat Paşa komitesinin çabalarınıda  burada belirtmekte istiyoruz,  Türkiye, Azerbaycan  ve Avrupadaki konu üzerindeki duyarlı Türk Medyasınınıda takdir etmek istiyoruz.

El birliği ile yaratılan bu milli hareketin çabaları ile bu ihanet  anıtı Tuncelide Valilik kararıyla bugün yıkılmış bulunmaktadır. Valilikin geçte olsa aldığı bu kararın doğru olduğu ve desteklenmesi gerekmektedir.

 

Bu başarı,  onlarca yüzlerce kişinin, STK nın, medya duyarlılığının ve resmi makamlardaki oluşan duyarlılığın birlikte hareket etmesiyle, Türk Düşmanlığı üzerine kurulmuş yalanlara attığı bir samardır.

 

Burada ki başarı hepimizin, bizi yetiştiren Yüce Türk Milletinin başarısıdır. Bu başarı, kervana bizim uyarılarımızla sonradan katılanların, Ulusal Kanaldaki yaptığı açıklamada olduğu gibi, bir siyasi partinin etkisindeki bir kurumun, itici ve doğru olmayan, sadece  biz yaptık biz yıktırdık açıklaması doğru değildir. Bunlar birlikte çalışmaya hizmet etmez.Bu tutumu kınıyoruz. 

 

Biz bu başarıyı, 1915 yılında Emperyalizmin masaları:  Ermeni mikro milliyetçileri olan Taşnak,ve  Hıncak lar tarafından soykırıma uğratılan, Doğu ve Güney Doğu anadoludaki Türk ve Müslümanlara, aynı dönemlerde saykırıma uğratılan Azerbaycanlı Türklerine,  yakın geçmiş zamanda  Karabağ da soykırıma uğratılan ve esir alınan Türklere ve ASALA tarafından Şehit Edilen Türk Diplomatlarına adıyoruz.

 

Saygılar selamlar

Sefa Yürükel.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.