Tunceli'de 25 terörist yakalandı

Tunceli'de 25 terörist yakalandı
25 MKP/HKO teröristinin yakalandığı Tunceli Munzur Dağları bölgesindeki operasyonun detayları ortaya çıkmaya başladı.Tunceli'de 7 asker ve bir sivilin...


25 MKP/HKO teröristinin yakalandığı Tunceli Munzur Dağları bölgesindeki operasyonun detayları ortaya çıkmaya başladı.

Tunceli'de 7 asker ve bir sivilin hayatını kaybettiği bombalı araç saldırısı ve Savcı Murat Uzun'un şehit edilmesiyle ilgili iki gündür devam eden operasyonlarda 25 terörist ele geçirildi.

Ovacık'ta iki gündür devam eden hava destekli operasyonlarda güvenlik güçleri dün Munzur Dağları'nda bir grup MHKP/HKO örgütü üyesiyle karşılaştı. 'Teslim Ol' çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Takviye güçlerle bölgeyi çembere alan güvenlik güçlerinin ısrarla 'Teslim Olun' çağrılarına uyan 25 terörist teslim oldu.

Operasyonla ilgili Bakan Şahin de açıklama yaptı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Tunceli Ovacık kırsalında 24 teröristin sağ ele geçirildiğini açıkladı.

Bakan Şahin, Tunceli Ovacık ilçesi kırsalında dün sabahtan itibaren Tunceli Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü arama tarama faaliyetleri esnasında 1 terörist ve onunla birlikte hareket eden 1 işbirlikçi eleman yakalandığını bildirerek, şöyle devam etti:

''Onların üzerinden yürütülen ifadeler ve onlardan edinilen bilgiler doğrultusunda dünden itibaren arama tarama faaliyetleri devam ettirildi. Tunceli Ovacık kırsalında bugün akşam saatleri itibarıyla farklı temaslar neticesinde silahlı mukavemetler de yaşandıktan sonra herhangi bir zayiat verilmeden toplamda 24 örgüt militanı yakalandı, sağ ele geçirildi. Bir işbirlikçiyle birlikte 25 örgüt militanı yakalanmış oldu. Bu örgüt, MKP olarak nitelendirilen, kendilerini o şekilde isimlendiren Maoist Komünist Partisi örgütü ve bu örgütün militanları olarak yakalanmış oldu.''

JANDARMADAN TERÖR ÖRGÜTÜNE BÜYÜK DARBE

Tunceli jandarmasının çok dikkatli ve sabırlı bir çalışmayı gerçekleştirdiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

''Takip ettiği örgüt militanlarıyla girdiği çatışmada kendisi zayiat almadan, hedef ettiği kişilere de zayiat vermeden bir operasyonu üstün başarıyla tamamlamış oldu. Tunceli jandarmamıza, bütün jandarma teşkilatımıza ve polis teşkilatımıza ve iç güvenlik hizmetinde fedakarca görev alan silahlı kuvvetlerimizin bütün mensuplarına bir kez daha takdir hislerimi ve teşekkür duygularımı ifade etmek istiyorum.''

Bakan Şahin, görevi başındaki güvenlik güçlerine seslenerek, şu ifadeleri kullandı:

''Benim bu açıklamayı yaptığım anda da eminim ki mevzilerinde nöbet tutan çok kahraman arkadaşlarım, güvenlik güçlerimizin değerli personelleri çalışmalarını devam ettiriyorlar. Arazi arama tarama çalışmaları devam ediyor. Tunceli kırsalında da diğer kırsalda da şehirde de terör örgütlerine, bölücü yıkıcı örgütlere yönelik hem istihbarat çalışmalarımız hem de takip faaliyetlerimiz devam etmektedir. Operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren arkadaşlarımı, jandarmamızı bir kez daha tebrik ediyorum.''

OPERASYONLAR SÜRECEK

Şahin güvenlik güçlerinin bölgedeki faaliyetlerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi. Operasyonlar kapsamında Ankara, İstanbul, Çanakkale, Tuncel, Diyarbakır, Zonguldak ve Sivas'taki adreslere yapılan baskınlarda toplam 65 kişi gözaltına alınmıştı.

İZMİR'DEKİLER TUNCELİ'DEKİ TERÖRİST GRUPLA İRTİBATLI ÇIKTI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İzmir, Ankara, İstanbul, Aksaray, Isparta, Tunceli, Elazığ, Antalya, Denizli ve Uşak'ta, terör örgütü MKP'ye yönelik geçen salı günü sabah saatlerinde eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonun İzmir ayağında, terör örgütünün il temsilcisi olduğu öğrenilen Ş. A. da gözaltına alındı. Zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgüt dökümanı, CD, DVD, harddisk, flaş bellek, dizüstü bilgisayar, örgüt içerikli yayınlar, SIM kartlar, kart okuyucu, fotoğraf makinesi, MP3 çalar ve sikkeler ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan zanlılar daha sonra adliyeye sevk edilmişti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden üst düzey bir polis şefi, Tunceli'de güvenlik güçlerine teslim olan 25 teröristin, İzmir polisi tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 22 kişiyle irtibatının ortaya konulduğunu söyledi. Teröristlerle, gözaltına alınan kişilerin çeşitli yöntemlerle birbirleriyle haberleştiklerini, birbirlerine şifreli mesajlar gönderdiklerini aktaran yetkili, Tunceli'nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'u şehit eden terörist grubun MKP/HKO üyesi olan, bugün güvenlik güçlerine teslim olan teröristler olduğunu ileri sürdü.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Tunceli Valiliği, Ovacık kırsalında 24 terörist ile örgüte yardım ve yataklık yapan 1 kişinin sağ ele geçirildiği operasyonda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadelede insana ve kanunlara olan saygısını bir kez daha ortaya koyduğunu bildirdi.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için Tunceli genelinde yürütülen faaliyetler kapsamında, 12-16 Kasım tarihleri arasında Ovacık ilçesi kırsalında Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nca icra edilen operasyonlarda, 15 Kasım'da saat 13.00 sıralarında bölücü terör örgütü PKK ile faaliyet yürüten bir grup yasa dışı Maoist Komünist Partisi (MKP) mensubu teröristle karşılaşıldığı hatırlatıldı.

Güvenlik güçlerinin ''teslim ol'' çağrılarına ateşle karşılık veren terör örgütü mensuplarından 2'sinin sağ olarak ele geçirildiği, diğer 23 terör örgütü mensubunun ise bir mağaraya kaçarak TSK unsurlarına ateş etmeye devam ettiği belirtilen açıklamada, ''TSK'da mağaralara karşı çok etkili silahlar bulunmasına rağmen, bu silahlar kullanılmamış, terör örgütü mensuplarının her zaman olduğu gibi sağ ele geçirilmesi hedeflenmiştir. Bu süre zarfında çeşitli anonslar yapılmasına rağmen açılan ateşte bir uzman erbaş hafif şekilde yaralanmıştır. TSK'nın öncelikle teröristleri sağ ele geçirme prensibi doğrultusunda 24 saat süreyle 'teslim ol' çağrılarıyla birlikte Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmaları telkin edilmiştir'' denildi.

TSK'nın şefkat eli

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''16 Kasım 2012 saat 18.00 itibariyle sağ olarak ele geçirilen 4'ü kadın 25 MKP terör örgütü mensubuyla birlikte 20 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 Kannas keskin nişancı tüfeği, 1 Bixi makinalı tüfeği, 1 M-16 piyade tüfeği, 1 G-1 piyade tüfeği, 1 tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemeleri, TSK unsurları tarafından ele geçirilmiştir. Teslim olan her teröristin operasyon bölgesinde derhal muayeneleri yapılmış ve insani ihtiyaçları karşılanmıştır. Meydana gelen olayda Türk Silahlı Kuvvetleri, yürütülen terörle mücadeledeki insana ve kanunlara olan saygısını bir kez daha ortaya koymuş ve şefkat elini uzatarak, devletimize kurşun atan teröristlerin tamamının topluma kazandırılmasını hedeflemiştir. Terör örgütü mensuplarına yönelik olarak ilgili cumhuriyet savcılıklarınca gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.