TÜMSİAD-KOSGEB işbirliğiyle girişimcilik dersleri başladı?
ADANA- Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi ve Kısa adı KOSGEB olan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının birlikte düzenlediği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı' başladı. TÜMSİAD Adana Şubesi binasında başlayan eğitimde, yeni iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik olarak KOSGEB'in sunduğu hibe ve faizsiz kredi desteği konusunda bilgiler verilecek. Eğitime çeşitli iş fikirleri olan 30 girişimci aday katıldı. Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere haftada 2 gün devam edecek eğitimler, toplamda 60 saat sürecek. 60 saatlik eğitim süresi boyunca girişimcilere, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri, üretim konusunda iş planı kavramı ve öğeleri, finansal iş planı kavramı ve öğeleri, yönetim konusunda iş planı kavramı ve öğeleri, iş planının yazılması ve gibi konularda bilgiler verilecek.
BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK
Eğitim öncesi açılış konuşmasını yapan KOSGEP Uzmanı Danyal Peker, Haziran ayı içerisinde de 60 kişilik bir sınıf daha açmayı planladıklarını söyledi. Peker, Vatandaşımızın iş gücüne katılmaya yönlendirecek önemli bir proje olan bu kursun Adana ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandıkları belirtti. Peker, ?TÜMSİAD yeni girişimcilere istihdam ve işsizliğin azalmasına öncülük yaptığı için kendilerine teşekkür ediyorum. Program sürecinde katılımcıların proje hazırlayabilen ve yönetebilen, işletme yönetimini bilen, çevresini ve gelişmeleri gözlemleyebilen, kendisine ve çevresine artı değer kazandırabilen, yüksek nitelikli bireyler olarak yetiştirilecektir. Eğitimler sonunda yetişen ve başarılı olarak destek almaya hak kazanan yeni girişimcilerin uzun vadede bölge ekonomisine büyük katkı olacaktır? diyerek kursiyerlere başarı diledi. Eğitimci Bülent Yüce?de eğitim boyunca girişimcilere iş hayatında kullana bilecekleri bilgiler aktaracaklarını kaydetti.
27 BİN LİRA HİBE
Yeni iş yeri açmak isteyen ve planı kabul edilenler ise 5 bin liraya kadar işletme kuruluş desteği, 10 bin liraya kadar kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği, 12 bin liraya kadar da işletme giderleri olmak üzere toplam 27 bin lira hibe alabilecekler. Ayrıca 70 bin liraya kadar sıfır faizli, 24 ay geri ödemeli sabit yatırım desteğinin de verileceği belirtilirken, geri ödemelerin başvurudan 2 yıl sonra başlayacağı ve üç ayda bir taksitler halinde yatırılacak ifade edildi. Geri ödemesiz destekler herhangi bir ticari faaliyette bulunmayan ve imalat sektöründe iş kurmak isteyen girişimcilere verilecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.