Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Regaip Kandili Mesajı;

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Regaip Kandili Mesajı;
Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün Regaib kandili mesajı yayınladı: “Allahu Teâlâ tarafından müminlere ikramların yapılacağı müjdelenen bu gece, başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âlemine mübarek olsun.”

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün yayınladığı mesajda şunları şöyledi; Regaib gecesi ihsan gecesi olduğu rivayet edilen faziletli bir gecedir. Üç ayların kuşatıcı ikliminin kapılarını açan bu gece ile birlikte, kandillerin yoğun şekilde bizi sarmaladığı, tövbelerin daha fazla kabul olduğu, Ramazan bereketinin habercisi istisnai bir döneme girmekteyiz. İnananların kendi iç dünyalarına bir nebze olsun daha fazla yöneldiği, manevi doyumun arttığı, gönüllerin huzura erdiği zamanlara kavuştuk. Bu ruhani havanın toplumu kucakladığı, yediden yetmişe arındığımız, durulandığımız üç ayların gelmesi bizleri sevindirmiştir.

Regaib gecesi, savaşlara dahi ara verilmesi gereken haram aylardan biri olan Recep ayının ilk gecesidir. Bu vesile ile kalp kırmaktan, kötü söylemlerden arınmamız gereken bu kutsi zamanlarda ülkemiz gündeminin yoğunluğundan ötürü yaşanan gerilimlere bilhassa dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslâm âleminin ve tüm sağlık çalışanlarının mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili'ni tebrik ediyorum.

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.