TÜGİAD üyeleri,Dünyanın risk ve fırsat haritası çıkarıldı…

TÜGİAD üyeleri,Dünyanın risk ve fırsat haritası çıkarıldı…
TÜGİAD üyeleri, 2017’deki global gelişmeleri ve ekonomiye yansımalarını tartıştı.Dünyanın risk ve fırsat haritası çıkarıldı…

TÜGİAD üyeleri, 2017’de gerçekleşmesi beklenen olası küresel ekonomik ve siyasal gelişmeleri ele almak üzere Bursa’da buluştu. Alanında uzman çok değerli akademisyen, yazar ve araştırmacının sunumlar yaptığı 2 günlük toplantıda ABD’den Çin’e, Afrika’dan Avrupa’ya kadar dünyanın her köşesindeki güncel gelişmeler ele alındı. TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, genç işadamlarından bilgiye dayanarak iş yapmalarını ve global gelişmeleri yakından takip etmelerini istedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) tarafından düzenlenen 2017’de Global Gelişmeler ve Ekonomiye Yansımaları Strateji Toplantısı Bursa’da gerçekleştirildi. TÜGİAD Bursa Şubesi ev sahipliğinde Almira Otel’de düzenlenen panele TÜGİAD’ın Bursa, Ankara, Ege, Çukurova Şubeleri ve ülke genelinden üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Toplantıyı değerlendiren TÜGİAD Genel Başkanı Ali Yücelen iş adamları için bilginin önemine değinirken; iş adamlarının küresel ekonomideki gelişmeleri de yakından takip etmek zorunda olduklarını belirtti. Dünyanın farklı köşelerindeki gelişmeleri özetleyen Yücelen, sözlerine şöyle devam etti:

“Gerek özel ve iş hayatımızda gerekse devlet işlerimizde uzun vadeli stratejilerimizin olması gerekir. Bu da ancak kapsamlı bilgi ve deneyimin ışığında gerçekleştirilebilir. Zira kısa vadeli hamleler için taktik ve yöntem kurgulamak kolaydır; ama orta vadeli ve uzun vadeli stratejiler oluşturmak için farklı olasılıkları değerlendirmek; hangi durumda ne olacağını kestirebilmek gerekir. Biz de burada çok değerli hocalarımızdan pek çok ülke ve coğrafya ile ilgili bilgiler aldık. Tabi ki bu bilgiler tek başına yeterli olmayacak; ancak hangi ülkede ve coğrafyada iş yapacaksak oraya özel kapsamlı bir çalışma yapmamız gerektiğini biliyoruz. Ancak bu yolla Türkiye ve Türk girişimcileri dünyada hak ettiği yeri alacaktır…”

Toplantının ev sahipliğini üstlenen TÜGİAD Bursa Şubesi adına konuşan TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Onur Özkul da önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtti. Bursa’nın sahip olduğu sanayi gücü nedeniyle dünyanın her köşesiyle kesintisiz iş ilişkisi içerisinde olduğunu belirten Özkul, “Toplantımızda, küresel ve ulusal ölçekteki gelişmeler ve bunların ekonomiye yansımaları konularında uzman akademisyenler tarafından bilgilendirildik. Toplantı sonrasında ise gerçekleşen TUGİAD Business Network (TBN) sayesinde de TÜGİAD’lı dostlarımızla kaynaştık ve iş geliştirme fırsatları yakaladık. Oldukça verimli bir program olduğunu düşünüyorum” dedi.

Birinci gün gerçekleşen 7 oturumda alanında önemli çalışmalar yapmış uzman akademisyenler farklı ülke ve bölge başlıklarında sunumlar yaptı. Konuşmacılardan Prof. Dr. Ümit Özdağ, ‘Jeopolitik ve Ekonomi’, Prof. Dr. Hasan Köni, ‘Trump Dönemi ABD Dış ve Ekonomi Politikasının Küresel Yansımaları’, Doç. Dr. Ali Asker ‘Putin Rusyasının Geleceği’, Prof. Dr. Konuralp Ercilasun, ‘Asya Pasifik Dünyasının Süper Güç Adayı Çin’, Uluslararası Oturum ve Vatandaşlık Uzmanı Tolga Habalı, ‘Yabancı Yatırımcıyı Teşvikte Vatandaşlık ve Oturum Uygulamaları: Karşılaştırmalı Örnekler’, Doç. Dr. Sait Yılmaz ’21. Yüzyılın Çatışma ve Kazanç Alanı Afrika’, Emekli Diplomat Dr. Hakan Akbulut ‘AB Üyesi Ülkelerde İş Geliştirme-Şirketlerin GörünürlülüğünüArttıma ve Yatırım İmkanları’ konu başlıklarında önemli bilgileri işadamlarıyla paylaştı.

İkinci gün programı ise 4 oturumla sona erdi. Doç. Dr. Serhat Erkmen, ‘Ortadoğu’da Değişen Sınırlar: Tehditler/Fırsatlar’, Dünya Gazetesi Yazarları Hakan Güldağ ve Fatih Özatay, ‘Global Gelişmeler’, Tuğrul Somuncuoğlu, ‘Hindistan Asyanın yeni Aslanı mı’, Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da ‘Avrupa Öldü, Yaşasın Avrupa; Avrupa Nereye Gidiyor’ konularında bilgiler verdi.

Birinci günün akşamı ise TÜGİAD Business Network (TBN) etkinliği düzenlendi. Üyelerin, misafir olan iş dünyası temsilcilerinin ve toplantı konuşmacılarının bir araya geldiği, kartvizit değişimlerinin yapılıp iletişim imkanının yakalandığı toplantıda yüzlerce üye olası iş fırsatlarını değerlendirdi. Ayrıca TÜGİAD ailesine yeni katılan 2 iş adamına da TÜGİAD Genel Başkanı Ali Yücelen tarafından üyelik rozetleri takıldı. Burada üyelere seslenen TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen: “Bugün burada sizleri görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha anladım. TÜGİAD ailesi her geçen gün büyüyor. TÜGİAD üyesi olarak birbirimizle iş yapmayı ve birbirimize destek olmayı önemsemenizi istiyorum. İşlerimizde kar etmek elbette çok önemli ancak birbirimizle de iş yapmayı tercih etmeli ve özellikle de iyi insanlarla iş yapmaya özen göstermeliyiz” diye konuştu.

 

 

TÜGİAD hakkında

1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.

Türkiye çapında 115’i kadın olmak üzere 870 üyesi olan TÜGİAD; inşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv ve yedek parça, turizm, yiyecek, mekanik ve diğer metal ürünlerin imalatı gibi 60’dan fazla sektörü ve dünya çapında 100 ülkeye ihracat yapan ihracatçıları kapsamaktadır. Yaş ortalaması 35 olan genç, girişimci ve dinamik TÜGİAD üyeleri, yıllık ortalama 18 milyar dolar ihracat ve 23 milyar dolar ithalat gerçekleştirmektedirler. TÜGİAD üyelerinin en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.

G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın Dönem Başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca, Avrupa’da 11 ülkeden 300 binden fazla girişimciyi temsil eden JEUNE’ün Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.

TÜGİAD Başkanları

1986 - 1994 Kurucu ve Onursal Başkanımız Sayın Cefi KAMHİ,

1994 - 1998 Sn. Murat BEKDİK

1998 - 1999 Sn. Hamdi AKIN

1999 - 2002 Sn. Muharrem YILMAZ

2002 - 2004 Sn. Hayati KAYA

2004 - 2008 Sn. Murat SARAYLI

2008 - 2010 Sn. Lütfü KÜÇÜK

2010 - 2012 Sn. Murat COŞKUNKAN

2012 – 2015 Sn. Ali YÜCELEN

2015 - 2016  Sn. Rahmi ÇUHACI

2016 - ……. Sn. Ali YÜCELEN

 

Detaylı bilgi için: www.tugiad.org.tr web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

G20 Genç Girişimciler İttifakı Hakkında

G20 Genç Girişimciler İttifakı (YEA), G20 ülkelerinde ekonomilerdeki yenilenmeleri yönlendirme, iş hacmi yaratma, yenilik ve sosyal değişim yaratma amacı taşıyan ve girişimciyi odak alan organizasyonların bir araya gelmesinden oluşmaktadır. YEA, G20 ülkelerinde genç girişimcilik konusunda sınırlar arası deneyimleri paylaşma, pozitif bir yön değişimi yaratma, genç girişimciler için global bir iletişim ağı oluşturma ve en önemlisi dünya çapında girişimcilik açısından işbirliği oluşturacak bir dayanışma ortamı yaratma amacıyla kurulmuştur. Bilgi için: www.g20yea.com

TÜGİAD Genel Merkez

Levent Mah. Çilekli Cad.No:38 3.Levent - Beşiktaş / İstanbul  Tel: +90 212 251 97 62- 63 Faks : +90 212 245 59 06  tugiad@tugiad.org.tr

TÜGİAD Ankara Şubesi

Rafet Canıtez cad. No:105 Oran / Ankara  Tel: +90 312 442 84-85 Faks +90 312 490 44 45 tugiadankara@tugiad.org.tr

TÜGİAD Bursa Şubesi

Mudanya Cd. Fatih Sultan Mehmet Mh. No:116 Evke Plaza Büro No:32 Bursa Tel: +90 224 241 2055 Faks : +90 224 241 20 56 tugiad@tugiadbursa.org.trwww.tugiadbursa.org.tr

TÜGİAD Çukurova Şubesi

Tarsus OSB 10. Cad. No:8 D Blok Akdeniz Mersin  Tel: +90 324 232 52 60 Faks : +90 324 231 45 40 tugiad@tugiadcukurova.orgwww.tugiadcukurova.org

TÜGİAD Ege Şubesi

Cumhuriyet Bulvarı Kültür Mh Sel ap. No:183 Alsancak İzmir Tel : +90 232 290 08 28  Faks : +90 232 290 08 38  tugiadege@tugiad.org.tr

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.