TSK'dan 18 Mart açıklaması

TSK'dan 18 Mart açıklaması
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, ''Şüphesiz vatan toprağımızı paha biçilmez kılan ve onu kutsallaştıran, her karış toprağın diyetini kanıyla...



Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, ''Şüphesiz vatan toprağımızı paha biçilmez kılan ve onu kutsallaştıran, her karış toprağın diyetini kanıyla ve canıyla ödeyen şehitlerimizdir.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, ''Şüphesiz vatan toprağımızı paha biçilmez kılan ve onu kutsallaştıran, her karış toprağın diyetini kanıyla ve canıyla ödeyen şehitlerimizdir. Onlar, aynı zamanda millet olarak var oluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin ve vatan sevgimizin de ölümsüz kahramanlarıdır'' değerlendirmesini yaptı.

Özel, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk harp tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümünü kutlamanın büyük sevincinin yaşandığını, ayrıca bugün üzerinde huzur ve güvenle yaşanılan kutsal vatan için canlarını feda eden şehitlerin de anıldığını belirtti.

Türk tarihinin, şüphesiz pek çok zaferlerle bezendiğini ifade eden Özel, bu zaferler içinde Çanakkale Zaferi'nin ayrı bir öneme sahip olduğunu bildirdi. Çanakkale Muharebeleri'nin Türk ve dünya tarihi için dönüm noktası olduğuna işaret eden Özel, muhaberelere katılan ülkeler ve milletler açısından da son derece ilginç bir tablo sergilendiğini vurguladı.

''1915 yılı ilkbaharında Gelibolu Yarımadası, yüz binlerce insanın vücuduyla kucaklaşmış, ilkbahar yağmurları yerine şehitlerimizin ve dünyanın beş kıtasından gelen her renk ve ırktan insanın kanıyla sulanmıştır'' değerlendirmesini yapan Özel, yalnız insan gücü bakımından değil, teknik açıdan da son derece donanımlı olan İtilaf devletleri karşısında, ümitlerin tükenmek üzere olduğu bir zamanda kazanılan Çanakkale Zaferi'nin yalnız Türk milletinin kaderinde değil Birinci Dünya Savaşı'nın kaderinde de belirleyici bir rol oynadığını anımsattı.

Çanakkale Zaferi'nin kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı inanç ve azmin mücadelesinin bir göstergesi olarak tarihte ve Türk milletinin kalbinde haklı yerini aldığını belirten Özel, mesajında şunları kaydetti:

''Çanakkale Muharebeleri, farklı bir yönüyle de dünya tarihinde önemli bir yere sahip olmuştur. Çanakkale Savaşı, sadece tarafların birbiri ile kanlı mücadelesi olmayıp, farklı kültür ve dünya görüşlerine sahip devletlerin birbirlerini tanımasına vesile olmuştur. Bu nedenle muharebelerin yapıldığı Gelibolu Yarımadası, dost ve düşman her iki tarafın genç evlatlarının kıyasıya mücadele ettiği, savaşın acımasızlığına rağmen, yardımlaşma duygusunun da ön plana çıktığı, kalıcı dostlukların kurulduğu bir yer olmuştur. Dostlukların kurulmasında, Türk milletinin iftiharı, askerlik mesleğinin dünyadaki en büyük timsali Mehmetçiğin ve onun ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çok büyük payı vardır. Şüphesiz vatan toprağımızı paha biçilmez kılan ve onu kutsallaştıran, her karış toprağın diyetini kanıyla ve canıyla ödeyen şehitlerimizdir. Onlar, aynı zamanda millet olarak var oluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin ve vatan sevgimizin de ölümsüz kahramanlarıdır.

Bugün, Türk tarihinin her döneminde bizlere sonsuza kadar yaşayacağımız özgür ve bağımsız bir yurt armağan etmek amacıyla gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla andığımız gündür. Bugünün anlamı içinde, bu güzel vatanı büyük fedakarlıklarla bizlere armağan eden, başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kutsal vatan toprağı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.