Torununa kızdı, bilgisayar kursuna başladı?

Torununa kızdı, bilgisayar kursuna başladı?
 Adana'da 75 yaşında bir kadın emekli olduktan sonra bilgisayara merak sardı ancak 12 yaşındaki torunu ona yardımcı olmayınca belediyenin ücretsiz...

 

Adana'da 75 yaşında bir kadın emekli olduktan sonra bilgisayara merak sardı ancak 12 yaşındaki torunu ona yardımcı olmayınca belediyenin ücretsiz kursuna yazıldı.

ADANA - Yıllarca Almanya'da bir cips fabrikasında çalıştıktan sonra emekli olan Mebrure Özkan, emekliliğinin ardından Türkiye'de yaşayan kızı Selma Tepgeç'in yanına yerleşti. Emekliliğin ardından kendisini boşlukta hisseden 75 yaşındaki Mebrure Özkan kullanmayı öğrenmek istediği bilgisayarı torunu kendisiyle paylaşmayınca Seyhan Belediyesinin açtığı ücretsiz kurslara yazıldı.

"Torunum hep zamanı olmadığını söyleyerek oyaladı. Ben de hırslı biriyim, bunun üzerine ona kızıp, bilgisayar kullanmayı nasıl öğrenebileceğimi araştırdım. Seyhan Belediyesinin açtığı ücretsiz kursları öğrenince çok sevindim. Burada bir yaş sınırı olmadığını söyleyerek bilgisayar kullanmanın kapılarını bana araladılar." dedi.

Kursa her gün ilkokul döneminde yaşadığı okula gitmenin heyecanıyla geldiğini anlatan Özkan, kurs arkadaşlarının ve eğitmenlerin ikinci ailesi haline geldiğini, hem de yaş ortalaması 25 olan sınıfta kendini daha genç hissettiğini söyledi.

Kursun eğitmeni Çiğdem Telli, 75 yaşındaki öğrencisinin kendisinden beklenilmeyecek derecede hızlı şekilde bilgisayar kullanmayı öğrendiğini ifade ederek kursun en başarılı isminin Mebrure Özkan olduğunu söyledi.

Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri (SEYMER) tarafından her yıl binlerce kişi, 24 çeşitli alanda açılan kurslarda eğitimden geçirilerek meslek sahibi ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.