Topçu: Hava sahamızda kimler uçtu?

Topçu: Hava sahamızda kimler uçtu?
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şahadetleri ile sonuçlanan hadisede Genelkurmay'a bağlı kuvvetler sahada bulunmasına...



BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şahadetleri ile sonuçlanan hadisede Genelkurmay'a bağlı kuvvetler sahada bulunmasına rağmen 23 aydır tek bir açıklamada bulunmadılar" dedi ve sordu:

Büyük Birlik Partisi Genel İstişare Toplantısı Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Göynük Beldesi'nde başladı. 6 Şubat tarihine kadar devam edecek olan toplantıya, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Güleser Yazıcıoğlu, kardeşi Yusuf Yazıcıoğlu, il başkanları, parti yöneticileri ve 15 hukukçu olmak üzere 500 partili katıldı.

Toplantının açılışında konuşan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcoğlu'nun ölümü ile sonuçlanan helikopter kazası ile ilgili Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na gideceklerini belirterek, "Bizim amacımız ülkemizin göz bebeği kurumları ile ilgili iddialarda bulunup, tartışma ortamına girmek, o kurumları zedelemek, rencide etmek, şüphe altına bırakmak değildir. Hava Kuvvetleri Komutanlığımız ve ne yazık ki Genelkurmay 23 ay sonra bir açıklama yaptı. Halbuki, sahada kuvvetleri ile teknik, alet ve edevatları ile bulundular. Bakıyoruz Genel Kurmay'ın bu konudaki tutumuna, doğal felaketlere, kurtarmalara katılıyor, oralarda hemen yaptığı çalışmalarla ilgili çok ince detaylar vererek sitesinde yayınlıyor. Ama ne yazık ki, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şahadetleri ile sonuçlanan hadisede Genelkurmaya bağlı kuvvetler sahada bulunmasına rağmen 23 aydır benim ilk günden itibaren ısrarla çağrı yapmama rağmen tek bir açıklamada bulunmadılar" dedi.

HAVA SAHAMIZDA O SAATLERDE KİMLER UÇTU

Konuşmasını "Biz bu hadiseyi toplum vicdanından süzerek aldık" diye sürdüren Topçu, "Genel Başkanımızın uçtuğu helikopter düşmeden evvel o bölgede bir uçuş hareketliliği olduğunu, vatandaştan aldık. Bu iddialar o kadar kuvvetliydi ki, bunun araştırılmasını ve incelenmesini istedik. Hava Kuvvetlerimizin yaptığı açıklama, teşekkür ederim ama millet vicdanında başka şüpheleri doğurdu. Diyor ki, 'Benim F4'üm ve F16'ım uçmadı'. Başka birisi mi uçtu? Hava sahamızı kim kontrol ediyor? Radarlarda bir görünüp bir kaybolan bir uçuş var. Bizim hava sahamız sahipsiz mi? Ya sivil kurumlar hava sahamızı kontrol etmeli, ya askeri kuvvetlerimiz kontrol etmeli. Ben orada milletin dediği gibi acaba İncirlik'ten, oradan, buradan, bizim topraklarımızın üzerinden geçip, komşu ülkeyi bombalayıp, tankını bize düşürten bir takım mahfillerin alet edevatının, oralarda gezinip gezinmediğini öğrenmek istiyorum. F4'ümle, F16'ımla benim ne meselem var? Hava sahamızda o saatlerde kimler uçtu onu bilmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN'IN SÖYLEDİĞİ SÖZLER BİZİM İÇİN BAĞLAYICIDIR

Merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu olmadan üçüncü toplantılarını yaptıklarını kaydeden Topçu. "O'nu ve onunla beraber şehit olanları bir defa daha anıyoruz. Şahadet süreci ile ilgili, gelinen süreci avukatlarımızla birlikte değerlendirip, bir yol haritası ortaya çıkaracağız" dedi. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporu ve Meclis Araştırma Komisyonu'nun ortaya koyduğu geçici raporun, komisyonun çalışmalarının da netleşeceğini bildiren Topçu, "Ama her ikisinde de bir sonuç çıktı. Devlet milletin vicdanı ile örtüşüyor. Biz artık Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şahadetini özel yetkili savcılar tarafından takip edilmesini istiyoruz. Bu çalışmalarımızı da kamuoyu ile paylaşacağız. İdari soruşturma, devlet prosüdürlerini tamamlanacağını, 'Muhsin bey benim kardeşim, nereye gidilecekse oraya kadar giderim' demişti. Başbakan'ın söylediği sözler bizim için bağlayıcıdır. Biz, Başbakanlık Teftiş Kurumu'nu harekete geçirmesini, hata kusur, hangi bürokratta, nerede varsa milletin önüne koymasını bekliyoruz" diye konuştu.

EŞİNİN, ARKADAŞLARININ ÜZERİNDE HESAP YAPACAK KALEM İCAT OLMADI

Konuşmasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun emanetine sahip çıkan kadrolar, eşi, Sivas Belediye Başkanı hakkında aslı astarı olmayan sözler konuşulduğunu söyleyen Topçu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yazıcıoğlu'nun ne eşinin, ne de arkadaşlarının üzerinde hesap yapacak kalem henüz icat olmadı. Kimse bizim üzerimizden hesap yapamaz. Eşleri, kardeşeleri, belediye başkanımız, Alperenlerimiz, hep birlikte bu davaya sımsıkı sarıldık. Allah'ın izni ile de kıyamete kadar da götüreceğiz. Biz milletçi siyasi kuvvetlerin, bir araya gelip seçim işbirliği yapmasından taraftarız. Bölücü terör örgütü tarafından üniversiteler ısıtılmaya çalışılıyor. Alperen ocaklarımıza saldırılar yapılıyor. 17.01.2003 tarihi ile de ilgililere yazılarla ilettik. Bingöl Ocak Başkanımı PKK'lılar tarafından pusuya düşürülüp, yaralanmasını engelleyemediler. Hükümetin bu aymazlığını kınıyorum. Dağlarımız, ovalarımız güvensiz ama ne yazıkki şehirlerimiz de güvensiz. Hakkari, Diyarbakır ne kadar güvensiz olduğu gösteriliyorsa, Ankara, İstanbul da o kadar güvensiz. İktidar ve muhalefet milletin kürsüsünde birbirinize sinkaflı, küfürlü laflar söylüyorsunuz. Siz millet için buradasınız. Artık bu yanlışları terk edin. Millete hizmet edin. Erzurum'da olimpiyat merkezi yapıldı. Çok güzel ama bu yatırımları diğer illerimize de taşıyın. Memleketteki yetim hakkı kimin boğazından geçtiyse, o boğazları sıkıp paraları alın. Bitlis, Ardahan, Sivas'ı bilim, kültür ve turizm şehirleri yapın."

YAZICIOĞLU ADINA HER EVDEN BİR OY İSTİYORUZ

Konuşmasının sonunda Muhsin Yazıcıoğlu'ndan aldığı millet vekaletini dimdik ayakta götürmeye devam edeceklerini söyleyen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Bu seçimlerde Meclis'te Alperenler olacak. Seçimin sürprizi BBP olacak. Her evden sadece bir oy istiyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu ve bizler adına istiyoruz. Bu uzattığımız temiz eller tutulmadığı zamanda Rabbimiz bize sorarsa 'Ey milletim sizi orada Rabbime şikayet ederim. Biz doğru yürüdük, tertemiz ellerimizle oylarınızı istedik ama onlar bize bir oy vermediler' deriz" diye konuştu.

ÖZEL YETKİLİ SAVCILAR GÖREVLENDİRİLMELİ

Şahadet sürecinde gelinen noktanın 17 sayfadan mütevellit olduğunu kaydeden Topçu, "DDK'nın kısmen bizim verdiğimiz meseleleri kamuoyu ile paylaştı. Şimdi yapılacak iş özel yetkili savcıların görevlendirilmesi. İdari soruşturmanın başlatılması. Ailelerle birlikte Cumhurbaşkanı, Başbakanla paylaştık. Teftiş Kurulu'nu harekete geçirmesini bekliyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.