TMSF Sarıgül'ün Tüm Mal Varlığına El Konuldu

TMSF Sarıgül'ün Tüm Mal Varlığına El Konuldu
TMSF, belediye başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün tüm varlığına el koydu.Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul...


TMSF, belediye başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün tüm varlığına el koydu.

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün bankalardaki tüm hesaplarına tedbir koydu. Bunun yanı sıra Sarıgül'ün 35 gayrimenkulüne de el konuldu.

BANK EKSPRES'TEN ÇEKİLEN KREDİ ÖDENMEMİŞ

Sarıgül'ün tüm mal varlıklarına el konulma nedeni ise 1998'de Bank Ekspres'ten 9 kişiyle beraber çekilen 3,5 milyon dolarlık kredinin geri ödenmemesi olduğu ve şu anki borcu 8 milyon dolar olduğu belirtildi.

KORKMAZ YİĞİT TMSF'YE BELGELERİ VERDİ

90'lı yılların önemli isimlerinden işadamı Korkmaz Yiğit, TMSF'ye giderek bazı belgeler sundu. Express Bank'tan 1998 yılında Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının 3.5 milyon dolar kredi çektiğini ve borçlerının kaldığını belirterek alacağının tahsil edilmesini istedi. TMSF Sarıgül ve arkadaşlarına faizi ile birlikte 8 milyon lira borç çıkarttı.

SARIGÜL'E YAKIN BİR SİTEDEN MAĞDUR EDEBİYATI

Haberin ortaya çıkmasından sonra Mustafa Sarıgül'e yakın bir site de Sarıgül'ün mallarını haciz konulmasını mağdur edebiyatına yakın bir dille verdi.

****

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu?nun (TMSF) Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün tüm varlığına el koyduğu iddia edildi.

Kararın 1998'de Bank Ekspres'ten çekilen 3,5 milyon dolarlık kredinin geri ödenmemesi gerekçe gösteriliyor.
1998 yılında Mustafa Sarıgül ve 9 iş ortağının Korkmaz Yiğit'in sahibi olduğu ve TMSF bünyesinden batık bankalardan biri olan Bank Ekspres'ten çektiği 3,5 milyon dolarlık krediyi geri ödememekle suçlanmıştı. Ödenmeyen kredinin faiziyle birlikte 8 milyon dolara (16 milyon TL) ulaştığı ve bunun üzerine kararın çıkarıldığı ileri sürüldü.
Öte yandan, Sarıgül'ün avukatlarının ise bugün TMSF binasına giderek görüşmelere başladığı öğrenildi.
İHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.