TİM'den 'ustaya' tebrik ziyareti?

TİM'den 'ustaya' tebrik ziyareti?
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.TİM Başkanı...



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Sayın Başbakanımız, seçimlerin hemen ardından genel kurulumuza gelmişti. Şimdi de yeni hükümetin kurulmasının ardından ilk kez TİM heyetini kabul etti, kendisine teşekkür ettik ve ustalık döneminde başarılar diledik" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Dolmabahçe'de bulunan çalışma ofisinde ziyaret etti. Toplantıya Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı. İhracattaki son durumun yanı sıra ihracat odaklı ekonomik büyüme için hazırlanan önerilerin sunulduğu toplantıda, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Uzun soluklu yolculuğumuzun hedefi kalkınmış ve özgürleşmiş bir Türkiye'dir" dedi.

Yeni kurulan bakanlıkların ve DTM'nin Ekonomi Bakanlığı bünyesine katılmasının, 2023 hedefleri açısından büyük önemi olduğunu vurgulayan Büyükekşi, "Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin tüm sektörlerde başlatmış olduğu 2023 İhracat Stratejisinin temel çıktılarının yeni hükümetimizin programına alınmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye'nin 2023 vizyonu ile hareket etmesini, ülkemizin uzun soluklu rekabet gücünün geliştirilmesi açısından son derece önemli buluyoruz" diye konuştu.

TİM Başkanı Mehmet Büyüekşi tarafından görüşmede dile getirilen bazı konu başlıkları ise şöyle:

- Sivil ve toplumun tüm kesimlerinin benimseyeceği yeni bir anayasa için TİM olarak her türlü katkının sağlanacağı ifade edildi.

- Mevcut güven ve istikrar ortamı için teşekkür edildi.

- İç piyasayı daraltmayacak seviyede rekabetçi bir döviz kurunun önemi vurgulandı.

- İhracatın üretim aşamasında desteklenmesi adına Ekonomi Bakanlığınca koordine edilen Girdi Tedarik Stratejisi (GİTES) kapsamında Türkiye'de ilk kez üretilecek yüksek katma değerli ve ileri teknoloji ürünleri için yatırımcılara "özel yatırımlar teşviki" verilmesi.

- Bütçeden, her yıl belirlenen ihracat hedefinin yüzde 1'i kadar ihracatçılara kaynak aktarılması.

- Esnek istihdam yollarının hayata geçirilmesi.

- Kıdem Tazminatı fonunun hem işçiyi hem de işvereni memnun edecek şekilde hayata geçirilmesi.

- Eximbank kanununun çıkarılması ve İstanbul'a taşınması

- Libya'ya gıda ihracatı için yaratılan kaynaktan ihracatçıların da faydalanabilmesi.

- Lojistik ile ilgili bir yasa ile master plan oluşturulması ve Rusların yönlendirdiği Kavkaz Limanı'nın kabul edilmemesi.

- İstanbul'a, 2023 hedefleriyle uyumlu bir fuar merkezi yapılması.

- Kardeşlik ve Barış projesinin sürdürülmesi

- Yurtdışında Türk mallarının satılacağı Türk Ticaret Merkezlerinin kurulması konusunda kamu desteği.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.