THY'nin başarısı bir destandır

THY'nin başarısı bir destandır
   Başbakan Yardımcısı Arınç, "THY, son 50 yılda ortaya çıkarabildiğimiz büyük bir başarı öyküsüdür. THY'nin başarısı bir destandır"...

 

 

 

Başbakan Yardımcısı Arınç, "THY, son 50 yılda ortaya çıkarabildiğimiz büyük bir başarı öyküsüdür. THY'nin başarısı bir destandır" dedi.

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "THY, son 50 yılda ortaya çıkarabildiğimiz büyük bir başarı öyküsüdür. THY'nin başarısı bir destandır" dedi.

Arınç, Türk Hava Yollarının (THY) markası olan AnadoluJet'in Bursa'dan Trabzon ve Erzurum'a karşılıklı direkt uçak seferlerini başlatması dolayısıyla Yenişehir Havalimanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu hava meydanının en iyi şekilde çalışması için 2011 yılından bu yana projeler ürettiklerini söyledi.

Yenişehir Havalimanı ile ilgili artık "yer seçimi şurası olmuş, burası olmuş" tartışmalarının içinde olunmaması gerektiğini belirten Arınç, "Bursa'ya olan mesafesini bahane edenler oldu, başka bahaneleri ileri sürenler oldu ama bu havalimanı yapılmış, çalışması lazım, bizim de bundan ulaşımda istifade etmemiz lazım" diye konuştu.

Bursa'nın, İstanbul ve Ankara'ya olan yakınlığının, iki büyük ilden uçak seferi konulmasına izin vermediğini anlatan Arınç, "Kalkmasıyla inmesi bir olacaksa, böyle bir verimlilik söz konusu edilemez" ifadesini kullandı.

Ankara'dan daha önce Borajet ile Bursa'ya gelip gittiğini hatırlatan Arınç, bu firmanın söz konusu hatta hizmetlerini durdurduğunu dile getirdi.

THY'nin başarılarına dikkati çeken Arınç, "Elbette bu iş, THY'nin önemli bir görevidir çünkü THY, son 50 yılda ortaya çıkarabildiğimiz büyük bir başarı öyküsüdür. THY'nin başarısı bir destandır" değerlendirmesinde bulundu.

- "THY'nin ikramından almak için uçağa binen var"

Başbakan Yardımcısı Arınç, yurt içi ve dışı görevlerinde seyahatlerini THY ile yaptığını vurguladı.

Asya'ya, Afrika'ya, Amerika'ya gittiğinde özellikle bu uçakları tercih ettiğine değinen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birincisi kendi markamız ama ikincisi de kalite, ikram var, çok şükür iyi bir pilotaj başarısı var hamdolsun. Bunu, insan kendi evladını severmiş gibi konuşuyor zannetmeyin. Yabancılardan bu övgüleri duyunca biz daha çok mutlu oluyorduk. İnanın Afrika'dan Moskova'ya gitmek isterse birisi önce THY ile İstanbul'a geliyor, ondan sonra Moskova'ya gidiyor. Yani birinci varış noktasını mutlaka İstanbul yapan, yerine göre Ankara yapan ve tercih ederken de THY'yi tercih eden milyonlarca insan var. Neden? Güleceksiniz belki ama ikramları bile o kadar lezzetli ki THY'nin ikramından almak için uçağa binen var be kardeşim. Özellikle uzun hatlarda Amerika, Singapur, Seul veya Tokyo'da bir de başına aşçı külahı giymiş, özel yapan insanlar var. Ön tarafta istenen kalitede Fransız mutfağından İtalyan mutfağına kadar ikram eden insanlar var. Bu, bir kalite demektir."

- "Önce cebiniz iyi bir parayla dolu olacak..."

Arınç, THY'nin kabin memurları ve pilotlarının da çok iyi olduğunu, ayrıca zaman zaman olsa da rötarsız uçmaya çalıştığını, kaza bela oranının da çok düşük seviyelerde bulunduğunu belirtti.

Uçağa ilk kez 1975 yılında bindiğini, o tarihlerde hatta son 10 yıla kadar uçağa binmenin prestij meselesi olduğunu ifade eden Arınç, "O dönemlerde uçağa binmek kolay değildi. Önce cebiniz iyi bir parayla dolu olacak, elinizde bond çantanız olacak, ağzınızda puronuz veya pahalı sigaranız olacak, başınızda melon şapkanız olacak ve siz iyi bir kıyafetle seyahat ediyor olacaksınız, ondan sonra uçağa bineceksiniz. O zamanlar ve bu zamanlar öyle uçağa binip her yere gitmek de mümkün değildi" görüşlerini iletti.

Bülent Arınç, bugün uçakla Türkiye'nin her yerine gitmenin mümkün hale geldiğini anlattı.

Şimdi en azından bir ile gidilirse yanındaki 2-3 ile de uğranabileceğini söyleyen Arınç, şöyle konuştu:

"Niye Erzurum'u koydu THY? Sadece Erzurum'a değil, çevresine de kolaylık olsun diye. Niye Trabzon? Çevresindeki pek çok yere ulaşım imkanı olsun diye. Bu hatlar başarılı olursa, emin olun ki başka hatları da mutlaka koyacaklardır çünkü THY de binlerce insan çalıştırıyor. 300'e yakın uçağı var, inşallah 450-500'ü bulacak bir atılım içerisinde. Boş uçaklarla gidip gelmeyi hiçbir insan istemez. Doluluk oranının en azından yapılan işe uygun olması lazım. Hükümetimizin en çok sağlık ve ulaşım alanındaki icraatları vatandaşları memnun ediyor. Çok şükür artık 24, 36, 48 saatlik karayolu ile yolculuk bitti."

- "Başka kapıları da çaldık, başka havayolu şirketlerine de gittik"

Arınç, Türkiye'nin her yerine artık havayoluyla ulaşım sağlanabileceğini vurguladı.

AnadoluJet'in Bursa'dan Erzurum ve Trabzon uçuşlarına başlamasına değinen Arınç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gerçekten THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu Bey'e güveniyorduk, 'THY, AnadoluJet buraya mutlaka gelecek' diye inanıyorduk ama başka kapıları da çaldık, başka havayolu şirketlerine de gittik. Onlara da 'Ne olur Bursa'ya, Balkanlar'a, Anadolu'nun farklı illerine uçuş seferleri koyun' dedik, ağırlığımızı da koyduk üstelik. 'Bak haa...' filan dedik bazılarına, hiç oralı olmadılar. 'Bizim için karlı görünmüyor' dediler. Sağ olsun kar bir tarafa, THY, AnadoluJet bunu bir inanç, halkımıza hizmet, Bursa'ya duyulan sevginin bir örneği olarak yaptılar. THY'nin şahsında, Sayın Topçu'ya çok teşekkür ediyorum."

- THY'nin reklam filmi

Arınç, THY'nin dünyada 200'e yakın noktaya seferler düzenlediğini, milyonlarca yolcu taşıdığını ifade ederek, iki şeyin kendisini çok duygulandırdığını, bunlardan birinin Iğdır Havalimanı'na uçuşların başlatılması dolayısıyla çekilen ve köy çocuklarının rol aldığı reklam filmi olduğunu belirtti.

THY'nin, "Iğdır'a uçmuyorsak dünyanın her yerine uçuyormuşuz ne fayda" diye büyük bir laf ettiğini anlatan Arınç, "Eh biz yakaladık ya bu lafı, hadi bakalım Hamdi Topçu, 'Bursa Yenişehir'e uçmuyorsan Singapur'a, Saint Petersburg'a uçmanın ne faydası var. Kendi ağzıyla yakaladık..." görüşlerini dile getirdi.

Arınç, THY'nin en büyük uçaklarından birinin Nepal'in Katmandu Havalimanı'na inerken çok kötü hava şartları yüzünden pistten çıktığını ancak kimsenin burnunun kanamadığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Nepal neresidir? Bilen var mı içinizde? Katmandu'yu duyan var mı içinizde? Bak ben neye sevindim biliyor musunuz? Kazaya sevinmek olmaz ama önce gönlüme gelen duygu; benim Türk Hava Yollarım, Himalayalar'ın, 6-7 bin metre yüksekliğindeki dağların bulunduğu dünyanın en zirve noktası Nepal'e uçuyor ha. Dünyada başka uçak uçmuyor, biz uçuyoruz ha. İçinde 242 yolcu var üstelik, belki de dünyanın en kötü havalimanlarından bir tanesi, hiçbir teknolojik aygıtı yok ve benim pilotlarım kimsenin burnu kanamadan bu uçağı yere indirebiliyor. Arkadaşlar, hepiniz övünebilirsiniz. THY, dünyanın her noktasına uçuyor ve bu noktalara yenilerini ilave ediyorsa, belki de hiç akla gelmeyecek bir noktadır, kimse onlara 'Nepal'e niye uçmuyorsunuz?' diye de zorlamamıştır ama bu bir hedeftir. Bu hedefi yakalamışlar, Katmandu'ya, Himalaya Dağları'na inen bir THY uçağı. Hamdolsun, bunlar bizim gurur vesilemizdir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.