Terörizme sert cevap verilmeli

Terörizme sert cevap verilmeli
 IŞİD'in 200 milyon dolar fidye istediği Japonya'nın Başbakanı Abe, "Rehinelerin zarar görmemelerini ve hemen serbest bırakılmalarını istiyorum....


 

IŞİD'in 200 milyon dolar fidye istediği Japonya'nın Başbakanı Abe, "Rehinelerin zarar görmemelerini ve hemen serbest bırakılmalarını istiyorum. Uluslararası toplum, terörizme sert biçimde cevap vermelidir" dedi.

KUDÜS (AA) - Japonya Başbakanı Şinzo Abe, IŞİD tarafından kaçırılan 2 Japon rehinenin kurtarılması için elinden geleni yapacağını belirtti.

Abe, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Kudüs'te düzenlediği basın toplantısında, 2 vatandaşının IŞİD tarafından rehin alınmasına ilişkin, "Kesinlikle zarar görmemelerini ve hemen serbest bırakılmalarını istiyorum" dedi.

Uluslararası toplumun boyun eğmeden ve işbirliği içinde terörizme sert biçimde cevap vermesi gerektiğini vurgulayan Abe, rehinelerin serbest bırakılması için talep edilen 200 milyon dolarlık fidyenin ödenip ödenmeyeceği ile alakalı olarak şunları söyledi:

"Bu olayda en önemli önceliğimiz hayatta kalmalarını sağlamak ve diğer ülkelerin de yardımıyla rehinelere ilişkin bilgi almak. Şu andan itibaren, vatandaşlarımızın hayatta kalması için elimizden geleni yapacağız."

Abe, "böylesi bir olay" nedeniyle son derece kızgın olduğunu ifade etti.

IŞİD tarafından bugün yayınlanan videoda, yüzü örtülü militanın elinde siyah bir bıçakla tehditler savurduğu görülüyor.

Video kaydında, Japonya'yı tehdit eden militan, 72 saat içinde 200 milyon dolar verilmemesi durumunda her iki rehinenin de öldürüleceğini dile getirdi.

Japonya Başbakanı Abe, geçen cumartesi, ülkesinin IŞİD'e karşı savaşan devletlere 200 milyon dolar yardım yapacağını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.