Tel Aviv'in işgal hesabı...

Tel Aviv'in işgal hesabı...
İsrail, Batı Şeria'da 5 kişilik bir Yahudi yerleşimci ailenin öldürülmesini bahane ederek ölen her kişi için bölgede 1000 yerleşim yeri inşa etmeye...



İsrail, Batı Şeria'da 5 kişilik bir Yahudi yerleşimci ailenin öldürülmesini bahane ederek ölen her kişi için bölgede 1000 yerleşim yeri inşa etmeye hazırlanıyor. Tel Aviv, bunu Beyaz Saray'ın bilgisi dahilinde yapacağını duyurdu


Batı Şeria'da 5 kişilik Yahudi ailenin öldürülmesinden sonra İsrail askerleri bölgedeki güvenlik önlemlerini arttırdı. Bazı mahallelerde kadın-çocuk birçok Filistinli sorgulanırken, bazıları sokak ortasında ifadeleri alınmak üzere gözaltında böyle bekletildi.

TEL AVİV
Batı Şeria'da Filistin kentlerinden Nablus yakınındaki Yahudi yerleşimlerinden Itamar'da, 5 kişilik bir yerleşimci ailenin öldürülmesinin ardından, İsrail, Yahudi yerleşimlerinden bazıla- rında yüzlerce yeni konut yapımını onayladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığındaki Bakanlar Komisyonu, Batı Şeria'da Ma'ale Adimum, Ariel, Kirya Sefer ve Guş Etzion yerleşimlerinde yapılacak, sayısı kesin olarak belirtilmeyen yüzlerce yeni konutun inşasına onay verdi. Haaretz gazetesi, onaylanan konutların sayısını 500 dolayında verdi. Ancak İçişleri Bakanı Eliyahu Yişai, İsrail parlamentosunda dünkü haftalık olağan kabine toplantısında, hükümetin 500'e yakın yeni inşaata onay vermesinin yetmeyeceğini belirterek, Itamar'da öldürülen her bir kişi için bin adet olmak üzere, toplam 5 bin binanın yapımına onay verilmesini istedi.

BÖLGEYE ÖLENLERİN ADI VERİLSİN

Ayrıca, İsrail Başbakanlığının bu konuda Beyaz Saray'ı da bilgilendirdiği kaydedildi. Bir hükümet yetkilisi, Filistinlilerle muhtemel bir barış anlaşmasında, İsrail'in kontrolünde kalacağını söylediği bu yerleşimlerde inşaat kararını "stratejik bir karar" olarak nitelendirdi. Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinin üst kuruluşu Yeşa Konseyi, hükümetin yeni konutlara onay vermesini yeterli görmeyerek yeni mahalleye öldürülen ailenin adının verilmesini istediklerini belirtti.

BARIŞA HİZMET ETMİYORLAR

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna ise kararı "yanlış ve kabul edilemez" olarak değerlendirdi ve "halen bozulmuş durumdaki barış sürecine de hizmet etmeyeceğini" ifade etti. İsrail Başbakanı Netanyahu da kabine toplantısında Filistin yönetiminin intihar eylemcilerinin adını caddelere, meydanlara verdiğini, "katillerin ailelerine" burslar sağladığını öne sürüp, "Bunlar, Filistin yönetiminin barış konusunda eğitim vermediğini gösteriyor" iddiasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.