Tekin?in, ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü? Mesajı

Tekin?in, ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü? Mesajı
CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Ali Tekin; ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü? nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı.?Yazı...

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Ali Tekin; ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü? nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı.

?Yazı bulunmasa ve yazanlar olmasaydı insanoğlu hangi çağı yaşıyor olurdu?? diye soran Tekin; ?Bunun yanıtını vermek zor. Ama bildiğimiz bir şey varsa bugünümüzü yazıya, yazılanlara ve yazanlara borçluyuz.? dedi.

Medya dünyanın şekillenmesinde en önemli kuvvetlerden biridir.

Dünyanın şekillenmesinde medyanın en önemli kuvvetlerden birisi olduğunu, bu kuvvetin özgürlüğü, yetkinliği ve objektifliği demokratik yaşamın, hakkın ve hukukun güvencesidir, diyen Tekin;  10 Ocak 1961?de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 Sayılı Yasanın yürürlüğe girdiğini,  bu günün o yıldan bu yana  "çalışan gazeteciler günü? ya da "bayramı" olarak anılmaya başlandığını söyledi.

12 Mart sonrası gazetecilere tanınan hakların tırpanlanmaya başlandığını, 53  yıl sonra bugün, basın-yayın yaşamına baktığımızda, bu sektörde çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını kullanamaz halde olduğunu, durumun içler acısı haline geldiğini, iş güvencesinin medya patronlarının insafına terk edildiğini, basındaki işsizlik ve düşük ücretle çalışmanın rekor düzeye yükseldiğini belirtti.

İletişim fakültelerinin mezunları çaresiz, yarınsız durumdadır.

Demokrasiyi, özgürlükleri, AB standartlarını getireceğini vaat ederek iktidar olan AKP yönetiminin hedef aldığı kurumların başında medya ve çalışanları olduğunu, Başbakanın, kendisini eleştiren, farklı görüşü savunan gazeteciler, yayıncılar için açtığı davalarda rekor kırdığını, Hükümet çevrelerinin talebiyle yüzlerce yazarın işinden kovulduğunu, hapishanelere atıldığını, gazete patronlarının hükümet aleyhine tek bir satır yazılmasından korkar hale geldiklerini, söyledi.

Biz basını ve basın çalışanlarını kamu hizmeti veren dostlarımız olarak görüyoruz

Yerel basının ve basın çalışanlarının durumunun  ise içler acısı olduğunu, baskı altında yaşadıklarını ve zorlukla ayakta durduklarını, ifade eden Tekin;

?Biz özgür basını ve güvenceli basın mensuplarını kaliteli hizmetin, doğruluğun, dürüstlüğün yaşam bulmasında ve adaletin gerçekleşmesinde güvence olarak görüyoruz. Özgür basına ve  basın mensuplarına yapılacak her hizmetin kamu hizmeti olduğuna inanıyoruz. Onların varlığını sürdürebilmesi ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için özgün ve özel projeler uygulayacağız.? diyen Tekin;  Çalışan Gazetecilerin gününü kutladı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.