TBMM'de ortak Mescid-i Aksa protestosu

TBMM'de ortak Mescid-i Aksa protestosu
TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin grup başkanvekilleri, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya saldırısını protesto etti. TBMM (AA) -...


TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin grup başkanvekilleri, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya saldırısını protesto etti.

 

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girerek yaptıkları saldırıyı protesto etti.

 

Genel Kurul, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

 

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Konya-Akşehir-Isparta karayolunda meydana gelen trafik kazası hakkında yaptığı gündemdışı konuşmada, "kazada 18 fakirin hayatını kaybettiğini, 26 fakirin de ağır bir şekilde yaralandığını" söyledi.

 

"Bu kaza değil, faciadır, katliamdır" diyen Bal, bölgede yaşanan köle ve taşeron işçiliğinin, bu kazanın sonucunu doğurduğunu kaydetti.

 

CHP Sivas Miletvekili Malik Ecder Özdemir, Kangal Termik Santrali'nden çıkarılan işçilerin durumu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz da aile dostu politikalar hakkında gündemdışı konuştu.

 

 

 

- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırması

 

 

 

AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girmesini protesto etti.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, Gazze'de ve Mescid-i Aksak'da yaşanan olayları büyük bir üzüntü ile takip ettiklerini kaydederek, "Mescid-i Aksa İslam dini için çok önemli bir makamdır, bu mekana yönelik saldırı İslam dünyası için vahşettir. Mescid-i Aksa'ya yönelik bu şiddet olayının bir an önce sona ermesini ve uluslararası toplumun bununla ilgilenmesini diliyorum" dedi.

 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik hoyratça tavrını, oradaki Müslümanların bütün duygularının incinmesine neden olacak bu tavrının kabul edilemeyeceğini ifade ederek, "Hangi dinden olursa olsun, herkesin farklı dindeki insanların ibadet yerlerine saygı göstermesi gerekir. Müslümanlar için kutsal olan bir mekana yönelik böyle bir saldırıyı kınıyorum" diye konuştu.

 

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise İsrail askerlerinin kutsal mekan olan Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girmesini şiddetle kınadıklarını belirterek, "Başka inançlara saygı göstermeyenlere saygı gösterilmez. İsrail askerlerinin bu hareketi başkaca çatışmalara neden olabilir. Bundan sonra Yahudilere yönelik bir hareket olması durumunda bunun sorumlusunun İsrail olacağını belirtiyoruz" dedi.

 

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarını sürdüren İsrail'in, dün sabah Filistin'e yeni bir saldırı başlattığını, bu saldırının hedefinin de Mescid-i Aksa olduğunu belirterek, "Mescid-i Aksa'ya giren, Filistin halkına yönelik gazla öldürücü hamle yapan İsrail'i kınıyoruz. Bu saldırıyı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Mazlum Filistin halkının davasında sonuna kadar yanındayız" dedi.

 

Bugünün YÖK'ün kuruluş yıldönümü olduğunu ifade eden Baluken, 1980 askeri darbesinin, özgür düşünce üzerinde demir yumruk işlevi görsün diye kurduğu YÖK'ün kaldırılması gerektiğini söyledi.

 

Baluken, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin 6-7 Ekim olayları ile ilgili yaptığı açıklamada kullandığı, "HDP bunun bedelini ödemek zorundadır, bu yanlarına kar kalmayacaktır. Bunlar giderek Anadolu'yu işgal eden çapulculara dönmeye başladılar" sözleriyle partisine hakaret ettiğini belirterek, "Bir siyasi partiye yönelik bu tehditleri, ağır hakaretleri, çirkin benzetmeleri hiçbir şekilde kabul etmiyoruz, şiddetle kınıyoruz. Bu konuda gerekli hukuki işlemleri başlattık" diye konuştu.

 

CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz'in, dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu üyeliğinden istifası milletvekillerinin bilgisine sunuldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.