Tarhan'dan Gül'e '7 yıl' tepkisi

Tarhan'dan Gül'e '7 yıl' tepkisi
Tarhan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun onaylanmasına ilişkin A.A muhabirin sorularını yanıtladı.CHP Grup Başkanvekili...



Tarhan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun onaylanmasına ilişkin A.A muhabirin sorularını yanıtladı.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia ettiği Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'nu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylamasını, ''kabul edilemez'' bulduğunu belirterek, yasayı Anayasa Mahkemesine götürme konusunu MYK'nın değerlendireceğini söyledi.

Anayasa'yı korumakla görevli ve bağlılık yemini eden bir Cumhurbaşkanı'nın, ''Anayasa'ya aykırı bir metni'' onaylamasını, tereddüt göstermemesini kabul edilemez bulduğunu söyleyen Tarhan, ''Al Gülüm ver Erdoğanım'' yapıldığını, ülkenin geleceğini paylaştıklarını ileri sürdü.

Tarhan, Anayasa'yı korumakla görevli bir Cumhurbaşkanı'nın, kanunun iptali için anamuhalefet partisini adres göstermesinin, uygun bir davranış şekli olmadığını söyledi.

Kanunun, Anayasa Mahkemesine götürülüp götürülmemesi konusunda partinin yetkili kurallarının, zamanlama ve süreçle ilgili değerlendirme yapacağını belirten Tarhan, daha sonra kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.

Tarhan, MYK'nın bu konuda değerlendirme yapabileceğini dile getirerek, bir karar çıkması halinde bunun süratle tamamlanacağını çünkü, Anayasa'nın, açıkça ihlal edildiğini iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.