Tanrıkulu'ndan Kur'an karşıtlığı

Tanrıkulu'ndan Kur'an karşıtlığı
 Milletvekili seçilmeden önce PKK'lı teröristlerin avukatlığını yaptığı bilinen bir isim olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu,...


 

Milletvekili seçilmeden önce PKK'lı teröristlerin avukatlığını yaptığı bilinen bir isim olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an Kursu Öğreticisi atamasından rahatsız oldu.

 

CHP'li Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na konuyla ilgili yazılı soru önergesi verdi. Tanrıkulu önergesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 7 Mart 2012 tarihinde 6932 Kur'an Kursu Öğreticisi'ni neden atadığını sordu. Tanrıkulu, Kur'an Kursu Öğreticisi atanmasının 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre sadece 1000 kişi ile sınırlı olduğunu ancak 6000 kişi atanarak yasaların ihlal edildiğini ileri sürdü.

?NEDEN BÖYLE BİR İHTİYAÇ DUYULMUŞTUR??

İki ayrı Kanun Hükmünde Kararname'nin birbirine aykırı olduğunu ileri süren Tanrıkulu, Bozdağ'a şu soruları yöneltti: ?Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek istihdamların iki farklı Kanun Hükmünde Kararname'de yer almasının gereği nedir? Neden böyle bir ihtiyaç duyulmuştur? Yapılan 6932 atamaya ilişkin kaç başvuru alınmıştır? Bu alımların kararı ne zaman, hangi eksiklik göz önünde bulundurularak alınmıştır??

?İPTAL EDECEK MİSİNİZ??

Kur'an Kursu Öğreticilerinin alımlarını iptal edilmesini isteyen Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı: ?Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından aykırılık gerçekleştirilecek suç işlenmiştir. Aykırılılığı ortada olan bu işlemler hakkında her hangi bir iptal girişiminiz olacak mı? İptal girişiminde bulunulmayacaksa ve tarafınızdan işlemler hukuka uygun bulunuyorsa, bu görüşünüz savunmanızı sağlayan hukuki gerekçeler nelerdir??

HASAN TOSUN / AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.