Tan'dan Türkiye-ABD İlişkilerine Vurgu

Tan'dan Türkiye-ABD İlişkilerine Vurgu
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Türkiye-ABD ilişkilerini yorumladıAmerikan The Hill gazetesinde Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık...



Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Türkiye-ABD ilişkilerini yorumladı


Amerikan The Hill gazetesinde Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan'in kaleme aldığı bir makale yeraldı.

Namık Tan, ABD Başkanı Obama'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, güven ve dostluk ilişkisi kurduğu dünya liderleri arasında saydığını hatırlattı.

Büyükelçi Tan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Clinton'ın İran, Irak, Suriye ve Afganistan dahil pek çok konuda karşılıklı görüş alışverişi içinde olduğunu kaydetti.

Tan, Başbakan Erdoğan'ın Arap Baharı yaşanan ülkelerde en saygı duyulan liderler arasında yeraldığını ve bu prestijini demokratik, çoğulcu ve laik bir model benimsenmesi için kullandığını vurguladı.

Namık Tan, yazısında NATO, füze kalkanı, Irak ve Afganistan'daki uluslararası güce katkısı bakımından Türkiye'nin rolüne dikkat çekti.

Büyükelçi Tan, stratejik ortaklık ve işbirliğinin yanısıra, Amerika ile dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın altıncı büyük ekonomisi olan Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin de gelişmekte olduğunun altını çizdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.