Talasemi Federasyonundan MKÜ Rektörü Prof.Dr. Kaya’yı Ziyareti

Talasemi Federasyonundan MKÜ Rektörü Prof.Dr. Kaya’yı Ziyareti
Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç, Adana Hemoglobinopati Derneği Başkanı Prof.Dr. Akif Çürük, Hatoder Başkanı ve aynı zamanda Talasemi Federasyonu...


Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç, Adana Hemoglobinopati Derneği Başkanı Prof.Dr. Akif Çürük, Hatoder Başkanı ve aynı zamanda Talasemi Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı olan Burhan Kerimoğlu, Hatoder yönetim kurulu sekreteri Esen Vural ve dernek üyeleriyle beraber geçtiğimiz günlerde MKÜ Rektörü Prof.Dr.Hasan Kaya ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yusuf Önlen’i makamlarında ayrı ayrı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç; ülkemiz genelin de hemoglobinopatiler konusunda federasyon olarak yaptıkları çalışmalardan ve faaliyetlerden bilgiler aktardı ve Sağlık Bakanlığının hemoglobinopati kontrol programını ülke genelin de 41 ilde planlı bir şekilde yürütülmesinin memnuniyet verici olduğuna değindi ve bu konuda Hatay ilinin kendine özel bir stratejik eylem planının olmasının ise talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarının bu bölgede yoğun olmasından kaynaklandığına ve burada bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte federasyonumuza bağlı olan derneğimiz Hatoder’in ise STK olarak üzerine düşen görevi hassasiyetle yerine getiriyor olması ise bizler adına memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, Mustafa Kemal Üniversitesiyle ilerleyen zamanlar da ortak çalışmalar yapmaya hazır olduklarını söyledi.    

MKÜ Rektörü Prof.Dr.Hasan Kaya’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Talasemi Federasyonu Genel Başkanına Ali Kılıç’a üniversite hakkında bilgiler aktararak talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarını önlemek ve mevcut hastalara daha iyi hizmet vermek için tıp fakültesinin imkanlarının giderek ciddi yatırımlarla arttırılması yönünde çalışmalar yaptıklarına dikkat çekti ve ilerleyen zamanlarda yapılacak olan çalışmalar için her zaman hazır olduklarının altını çizdi.

Aynı heyet ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yusuf Önlen’i de makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yusuf Önlen ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti ve bir süre sohbet ederek yeni dönemde yapılacak çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulundular.

                                     

Ali KILIÇ

Talasemi Federasyonu Genel Başkanı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.