Taksim'de 'lüks iftar'a tepki

Taksim'de 'lüks iftar'a tepki
Kendilerine ''Devrimci Müslümanlar'' adını veren bir grup, ''lüks iftarları'' protesto etmek amacıyla oruçlarını su ve hurmayla açtı.Sosyal medyada organize...


Kendilerine ''Devrimci Müslümanlar'' adını veren bir grup, ''lüks iftarları'' protesto etmek amacıyla oruçlarını su ve hurmayla açtı.



Sosyal medyada organize olarak, Taksim Gezi Park'ında bir araya gelen gruptakiler, çimlere bıraktıkları ''Kapitalizm oruç bozar'', ''Zillet bizden uzaktır'' ve ''Zulüm ile abad olmaz'' yazılı dövizlerin etrafında iftar saatini bekledi.

İftarda oruçlarını su ve hurmayla açan grup adına açıklama yapan Eren Erdem, öğle saatlerinden beri burada olduklarını belirterek, şatafatlı ve gösterişli sofralarda oruç açılan bir bölge olduğu için buraya geldiklerini söyledi.

Oruç, namaz ve abdestin kapitalizmi korkutması gerektiğini ifade eden Erdem, ''Oruçlarımızı hurma ve su ile açacağımızı söyledik. Bu, Hz. Peygamber'in uygulamasıdır. Yanında aç varken tok yatmamıştır. Yatılmasını da men etmiştir. Hurma ve su, herkesin ulaşabileceği temel besin maddeleridir'' diye konuştu.

Eylemleriyle rahatsızlık verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini vurgulayan Erdem, ''Fakat bu rahatsızlık barışçıl olacak, kardeşlik için olacak, eşitlik için olacak, daha iyi yarınlar için olacak'' dedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: Ajanslar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.