Tahir Fatih Andı: 'Direnişten Dirilişe İstiklal Marşı Yolculuğu'

Tahir Fatih Andı: 'Direnişten Dirilişe İstiklal Marşı Yolculuğu'
Andı: 'İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle İstiklâl Marşı'nın 100. Yılı vesilesiyle Sultangazi ilçemizde öğrenci ve öğretmenlerimizle buluştuk. İstiklâl Marşı Yolculuğu'muzu konuştuk..'

tahir-fatih-andi-2.jpg

"Tüm ilçelerimizde hepimizin birlik ve dirlik içinde buluştuğunun resmi olan İstiklal Marşı Yılı dolayısıyla "Direnişten Dirilişe İstiklal Marşı Yolculuğu" temalı konferans veriliyor."

Ülkemizin en zor şartlar altında bulunduğu dönemde kaleme alınan İstiklal Marşı'mız, bağımsızlığımızın, geleceğimizin, milletimizin azim ve kararlılığının sembolüdür. Bu yüzden marşımız aynı zamanda İstiklal Harbi'mizin manifestosudur. Zorlukların ve sıkıntıların hep beraber nasıl aşılacağını canlı bir dille gözler önüne serer.

İstiklal Marşı Yılı

İstiklal Marşı'mız, her zaman diri, her zaman tazedir; onda şiirle tarih, duyguyla düşünce bir aradadır. Büyük şairimiz Mehmet Âkif Ersoy'un mısralarında en öz biçimde ortaya konan vasıflarımız, değerlerimiz ve ideallerimiz geleceğimizi şekillendirecek temel unsurlardır. 2021 yılının "İstiklal Marşı Yılı" olmasını içeren düzenlemeyle yıl boyunca bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından İstiklal Marşı'nın anlamını ve Millî Mücadele'nin önemini anlatmak amacıyla halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenleniyor.

tahir-fatih-andi-1.jpg

İstiklal Marşı'mız, Millî Mücadele'nin bütün cephelerinde, büyük zafer yolunda Âdeta milletiyle beraber Kuvayı Milliye içerisinde yer alarak "Büyük Taarruz"a koşan kahraman ordumuzun bir parçasıdır. Şairiyle, milletiyle vücut bulmuş bir metindir. Bu yönüyle, o dönemde zafere korku ve şüphe ile bakanların yanı sıra Millî Mücadele'nin mutlaka zaferle sonuçlanacağına inanan milletimize kuvvet sağlamıştır.

2021'in "İstiklal Marşı Yılı" olmasını içeren düzenlemenin kabul edilmesinin ardından İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz bu yılı bir dizi etkinlikle kutlama kararı aldı. Hepimizin birlik ve dirlik içinde buluştuğunun resmi olan İstiklal Marşı Yılı dolayısıyla söyleşi, panel, yarışma, sergi başta olmak üzere birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede tüm ilçelerimizde "Direnişten Dirilişe İstiklal Marşı Yolculuğu" temalı bir konferans veriliyor.

İstiklal Marşı'mız Bize Neler Söyler?

Konferanslarda Millî Mücadelemizin önemli kahramanlarından Mehmet Âkif'in '"İstiklal Marşı'" yürüyüşü üzerinde duruluyor. Onun milleti ve devleti için attığı adımlara, toplumu inşa eden yürüyüşüne başka bir ifade ile eylemi ve gayretine işaret ediliyor. Yazar Tahir Fatih Andı Direnişten Dirilişe İstiklal Marşı Yolculuğu kitabıyla her ilçemizdeki beş okulumuzun öğrencilerle buluşuyor. Konferanslarla öğrencilerimizin İstiklal Marşı şairimizi yakından tanıma imkânı bulmalarına zemin hazırlanıyor.

Farkındalık yaratıcı konferanslara katılan ve düzenlenmesi için emek harcayan herkese teşekkür eden Tahir Fatih Andı İstiklal Marşı'nın bize neler söylediğinin farkında olmak gerektiğini vurguladı. Andı, "Esareti kabul etmeyen milletimizin gönüllüce yürüttüğü varoluş mücadelesini yansıtan İstiklal Marşı bize bizi hatırlatan bir yaşam biçimini söyler. Aslımızı, neslimizi, millî kimliğimizi, inancımızı, medeniyetimizi daha iyi kavramamızı mümkün kılar. Milletimizin ortak değerleriyle müşterek gayretinin ortak metni olan İstiklal Marşı, direnişin bittiğini, dirilişin başladığını bize söyler. İstiklal Marşı'mızda oldukça geniş bir bakış açısı vardır. Konferanslarda hem bir duyuru hem bir inşa metni olan marşımızdaki geniş açılı sese, nefese ve heyecana dikkat çekmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Fatih Andı, ev sahipliği vesilesiyle İstanbul Milli Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı hocamıza teşekkür ederiz, dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.