T.Muvazzaf Gaziler Derneği’den ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram’ Mesajı

T.Muvazzaf Gaziler Derneği’den ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram’ Mesajı
 Son yıllarda bilinçli olarak 23 Nisan sadece çocuk bayramıymış gibisinden bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır.Bu bayram, TBMM'nin açılışının...

 

Son yıllarda bilinçli olarak 23 Nisan sadece çocuk bayramıymış gibisinden bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır.

Bu bayram, TBMM'nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla. Önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935'te  23 Nisan Millî Bayramı ile birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin 1927'de ilan ettiği ve ilki Atatürk'ün himayesinde düzenlenen  23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kendiliğinden birleşmesiyle oluşmuştur. Ulu önder Atatürk'ün  Hâkimiyet-i Milliye (Ulusal Egemenlik) Bayramı ile Çocuk bayramını birleştirmesi 1980 darbesi döneminde Milli Güvenlik Konseyi,tarafından  "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak resmileştirilmiştir.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIDIR.

ULUSAL EGEMENLİK ibaresinin yok sayılarak 23 Nisan'ı sadece Çocuk bayramı olarak lanse etmeye çalışmak, İstiklal savaşı şehitleri, Gazileri ve Ulu önder Atatürk'ün aziz hatıralarına saygısızlıktır.

Milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı sevgi ve muhabbetle kucaklarım.

İbrahim Halil SİPAHİ

Gazi P.Kom. Tgm.

T.Muvazzaf Gaziler Derneği 

Genel Sekreteri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.