?Suyu Tutmak?

?Suyu Tutmak?
SICAKLARDA 5 DEFA ?SUYU TUTMAK? SAĞLIKLIDIRHavaların ısındığı bugünlerde sıcaklardan bunalan insanlara, serinlemek isteyenlere, beden temizliğine önem...


SICAKLARDA 5 DEFA ?SUYU TUTMAK? SAĞLIKLIDIR

Havaların ısındığı bugünlerde sıcaklardan bunalan insanlara, serinlemek isteyenlere, beden temizliğine önem verenlere, toplu taşıma araçlarında ya da kalabalık ortamlarda ter kokularını önlemek amacıyla, din adamları abdest almayı öneriyor.

Abdestin Farsça?dan gelmiş bir kelime olduğunu, ?Suyu Tutmak? anlamına geldiğini belirten ,Ecrin Yayınları Yöneticisi Tolga Kargidan, günde 5 defa alınan abdestin sağlık ve toplum açısından çok önemli olduğunu söylüyor. Havaların sıcak olduğu, klimaların yetersiz kaldığı zamanlarda, özellikle toplu taşıma araçlarına binmenin eziyet olduğunu, ter ve ayak kokularının insanları  rahatsız ettiğinin altını çiziyor. Bu bakımdan günde beş kez alınan abdestin hem kişinin sağlığını olumlu yönde etkilediğini, hem de çevresindeki insanları rahatsız etmediğini vurguluyor.

Tolga Kargidan, müslümanların gusül ve namaz abdesti olarak iki farklı temizlenme yöntemi kullandıklarına, su bulamazlarsa bile teyemmüm denilen toprak ve taşla alınan abdest olduğunu söylüyor. Namaz abdestinin günde 5 kez alındığını belirterek, ellerin, ağzın, burnun, kulakların, boynun, başın, kolların ve ayakların yıkanmasıyla insanı fiziksel olarak rahatlatan abdestin, psikolojik açıdan da sinirsel gerginlikleri azalttığının altını çiziyor. Vücudun zaman zaman elektrik yüklendiğini, yaşanılan stresin, kullanılan elektronik cihazların, naylon kıyafetlerin buna sebep olduğuna vurgu yapıyor. Suyun iletken olması sebebiyle, vücutta oluşan elektiriğin aktarıldığını dile getiriyor. Kargidan, sabah akşam duş alan insanların günde 2 kez yıkanmalarının, 5 kez abdest almak kadar yarar sağlamadığını, çünkü abdestin fiziksel temizlenme dışında, ruhen arınmayı da sağladığını sözlerine ekliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.