Suriyeli muhalifler koltuğu devraldı

Suriyeli muhalifler koltuğu devraldı
Arap Birliği'nde Suriye'yi muhalifler temsil ediyor.Katar'ın başkenti Doha'da 24'üncü Arap Birliği Zirvesi başladı.Toplantıda, daha önce askıya alınan...


Arap Birliği'nde Suriye'yi muhalifler temsil ediyor.

Katar'ın başkenti Doha'da 24'üncü Arap Birliği Zirvesi başladı.

Toplantıda, daha önce askıya alınan Suriye'nin temsilini, Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Konseyi Başkanı Muaz el-Hatib liderliğindeki heyet üstlendi.

Toplantının açılışında Katar Emiri, Suriye'yi resmen temsil etmek üzere Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Konseyi'ni davet etti. Ardından da muhalefet, Suriye'nin koltuğunu devraldı.

Kurumsal değil bireysel olarak daha rahat hareket edebileceği gerekçesiyle istifa eden konsey başkanı Muaz el-Hatib, zirvede Suriye'yi temsil eden isim olacak.

Katar Emiri, açılış konuşmasında, Suriye'deki krize vurgu yaparak, kanın durması konusunda, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daha fazla inisiyatif alması gerektiğini belirtti, uluslararası topluma da katkı çağrısı yaptı.

Türkiye'yi de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun temsil ettiği toplantıda, Suriye'nin yanısıra, Obama'nın ziyareti sonrasında İsrail-Filistin ilişkileri de masaya yatırılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.