Suriye?den son dakika haberleri?

Suriye?den son dakika haberleri?
Muhalifler: Kuseyr işgali sürdükçe hiç bir toplantıya katılmayacağızSuriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) üyesi Geroge Sabra, İran...


Muhalifler: Kuseyr işgali sürdükçe hiç bir toplantıya katılmayacağız

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) üyesi Geroge Sabra, İran ve Hizbullah milislerinin Kuseyr'de işgali devam ettiği sürece hiç bir toplantıya katılmayacaklarını söyledi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) üyesi Geroge Sabra, İran ve Hizbullah milislerinin Kuseyr'de işgali devam ettiği sürece hiç bir toplantıya katılmayacaklarını söyledi.

Georg Sabra, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında, Kuseyr'de Hizbullah milislerinin saldırıları sebebiyle büyük bir trajedi yaşandığını belirtti. Sabra, Kuseyr'de binden fazla yaralının kurtarılmayı beklediğini belirterek, yaralıların kurtarılması amacıyla uluslar arası kamuoyunun acil adım atmasını istedi. Georg Sabra, "Kuseyr İran ve Hizbullah'ın işgalinde olduğu sürece hiç bir toplantıya katılmayacağız.? dedi.

1000'den fazla yaralı yardım bekliyor

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu(SMDK) Basın Merkezi yaptığı açıklamada, Hizbullah ve İran destekli Esed ordusu tarafından bombalanan Kuseyr'de binden fazla yaralının acil yardım beklediğini duyurdu. Açıklamada yaralıların kurtarılması için uluslar arası kamuoyunun bir an önce hareket etmesi gerektiği vurgulandı.

Esed ordusu ile muhalifler arasında Kuseyr'de şiddetli çatışmalar devam ederken, şehrin bir facia ile karşı karşıya olduğu belirtildi. Savaş uçakları ve füzeler ile bombalanan şehirde yaralı sayısının bini aştığı kaydedildi. Halkın gıda ve tıbbi malzeme ihtiyacının had safhada olduğu, durumun daha da kötüye gitmemesi için acil önlem alınması gerektiği belirtildi.

SMDK Basın Merkezi Müdürü Halid El Salih yaptığı açıklamada, Hizbullah milisleri ve İranlı subayların desteği ile Kuseyr'de büyük bir insanlık trajedisi yaşandığını ifade ederek, şehirde binden fazla yaralının kurtarılmayı beklediğini kaydetti.
Özgür Suriye Ordusu, Hizbullah milisleri ile Esed yönetimine ait savaş uçaklarının bombardımanın yanı sıra şehre füzeler yağdırdığını duyurdu.

AJANSLAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.