Suriye'deki olaylarda 107 kişi öldü

Suriye'deki olaylarda 107 kişi öldü
Suriye İnsan Hakları Örgütü, Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin operasyonlarında ölü sayısının 107'ye yükseldiğini açıkladı.SNHR,...



Suriye İnsan Hakları Örgütü, Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin operasyonlarında ölü sayısının 107'ye yükseldiğini açıkladı.

SNHR, Suriye ordu birliklerinin Şam'ın birçok bölgesine saldırılar düzenlediğini ve Esed rejimine bağlı güvenlik güçlerinin Ziyabiye'de 30 kişiyi idam etmesiyle, kentte aralarında kadın ve çocuklarında yer aldığı 58 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

SNHR, operasyonlarda, Deyru'z-Zor'da 9, Humus'ta 10, Dera 8, Hama'da 5, İdlib'te 4, Halep'te 3 ve Kuneytra kentinde 1 olmak üzere ülke genelinde 98 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Güvenlik güçlerinin Humus'un Hula beldesinde bir sahra hastahanesine düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını kaydeden SNHR, Şam'ın Babila beldesinde de bir çok gizli hastahanenin top ve roket saldırılarına maruz kaldığını aktardı.

Başkent Şam'da bulunan El-Vafidin kampındaki El-Batıha Okulu'na havan toplarıyla düzenlenen saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 8 öğrenci ve 1 öğretmenin öldüğü bildirilmişti. Bu son olayda, Suriye resmi haber ajansı SANA "terörist" olarak nitelendirdiği muhalifleri sorumlu tutarken, muhalifler de Esed güçlerini sorumlu tutmuştu.

ŞAM'DA OKULA SALDIRI: 9 ÖLÜ

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan El-Vafidin kampındaki El-Batıha Okulu'na havan toplarıyla düzenlenen saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 8 öğrenci ve 1 öğretmenin öldüğü bildirildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan haberde, ''teröristler tarafından düzenlenen saldırı'' sonucunda 8 öğrencinin öldüğü iddia edildi.

Muhalif kaynaklar ise saldırının Esed güçleri tarafından düzenlendiğini ve ölü sayısının da 8 öğrenci ve 1 öğretmen olmak üzere 9 kişi olduğunu öne sürdü.

Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

17 SURİYELİ TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Ülkelerindeki olaylarda yaralan 17 Suriyeli, Türkiye'ye getirildi.

Suriye'nin İdlip kentine bağlı köy ve kasabalarda çıkan çatışmalarda yaralanan aralarında kadın ve çocukların da olduğu 17 Suriyeli, yakınları tarafından Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi.

Çıkan çatışmalarda silahla yaralanan ve atılan havan mermilerinin etkisiyle vucütlarına şarapnel parçası isabet ettiği öğrenilen 17 Suriyeli, sınırda hazır bekletilen ambulanslarla alınarak Hatay'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Vücutlarında yanık bulunan ve sağlık durumu ağır olan 2 çocuk, Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

AB DE DİPLOMAT SAYISINI AZALTIYOR

Birleşmiş Milletler'in ardından Avrupa Birliği de Suriye'deki diplomat sayısını azaltma kararı aldı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın sözcüsü Michael Mann, "Mevcut güvenlik şartları nedeniyle Şam'daki AB delegasyonu faaliyetlerini asgari düzeye indirme kararı aldı" dedi.

Daha önce BM de mevcut güvenlik koşulları nedeniyle Suriye'deki görevli sayısını minimuma indirme kararı almış ve çalışanlarının çatışma bölgelerine seyahatlerini iptal etmişti.

LÜBNAN ÖLEN VATANDAŞLARIN CESETLERİNİ İSTEDİ

Lübnan Dışişleri Bakanlığı, Suriye makamlarından sınırdaki Telkalah bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlarının cesetlerini teslim etmesini istedi.

Dışişleri Bakanı Adnan Mansur'un, Suriye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Abdulkerim Ali ile yaptığı telefon görüşmesinde bu talebi ilettiği bildirildi.

Suriye Devlet Televizyonu'ndan önceki gün yapılan açıklamada, Suriye ordusunun Lübnan sınırındaki Humus'a bağlı Telkalah bölgesinde kurduğu ''tuzak'' sonucu ölenlerin arasında 20'ye yakın Lübnanlının bulunduğu belirtilmişti.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.