Suriye'de yeni gelişme

Suriye'de yeni gelişme
Lübnan'dan Irak'a giden yolcu otobüsüne, Suriye topraklarına girdiği sırada bombalı saldırıda bulunuldu...Lübnan ulusal haber ajansı, Lübnan ve Suriye...



Lübnan'dan Irak'a giden yolcu otobüsüne, Suriye topraklarına girdiği sırada bombalı saldırıda bulunuldu...

Lübnan ulusal haber ajansı, Lübnan ve Suriye vatandaşlarını taşıyan otobüsün, El Kaa sınır kapısından Suriye topraklarına girdikten sonra bombalı saldırıya uğradığını belirtti.

Saldırıda, Muhammed Klib El Talla adlı kişinin öldüğü, yaralananların bölgedeki devlet hastanelerinde tedavi altına alındığı bildirildi.

Bu arada, Lübnan'daki yayın organları saldırıda ölenlerin sayısına ilişkin çelişkili bilgiler veriyor.

Ülkede yayın yapan LBC televizyonu, ölü sayısını 7 olarak olarak duyurdu.

Ölü sayısı 133'e ulaştı

Suriye Genel Devrim Konseyi, ülke genelinde ordunun muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısının 133'e ulaştığını duyurdu.

Sabah saatlerinden itibaren Hama kentinde ağır silahlarla düzenlenen operasyonlara 51 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Konseyi, Humus'ta güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 28, sanayi ve ticaretin başkenti Halep'te 24, güneydeki Dera kentinde 16'sı ordudan ayrılan asker olmak üzere 18, kuzeydeki İdlib kentinde biri Filistinli 12 olmak üzere toplam ölü sayısının 133'e çıktığını bildirdi.

Öte yandan yerel aktivistler, Hama, Humus, Dera ve İdlib'te operasyonların tüm şiddetiyle devam ettiğini ve kentlerden kaçışların arttığını dile getirdi.

Operasyonlarda birçok kentte tank ateşi açılması ve roketlerin yerleşim birimlerine düşmesi sonucu ölü ve yaralıların olduğunu belirten aktivistler, ölü sayısının artmasında korktuklarını vurguladı.

Rejimin, son günlerde operasyonlarını sıklaştırdığına dikkati çeken aktivistler, ülke de şiddetin durması için uluslararası kamuoyunun Suriye'ye baskı yapmasını istedi.

AFAD: ''Ülkemizde bugün itibariyle 24 bin 324 Suriye vatandaşı bulunmaktadır''

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, Suriye Arap Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye yönelik nüfus hareketlerine ilişkin Başkanlığın koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşlarca çadır kentlerde ve konteyner kentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme ve diğer hizmetlerin verildiği belirtildi.

Bugüne kadar Türkiye'ye toplam 38 bin 398 Suriyeli'nin giriş yaptığı kaydedilen açıklamada, 6-7 Nisan 2012 tarihlerinde, 699 Suriye vatandaşının Türkiye'ye geldiği, 102 kişinin de kendi istekleriyle ülkelerine döndüğü bildirildi.

Açıklama şöyle:

''Bugün itibariyle Hatay'da 8 bin 95, Gaziantep'te (Nurdağı-İslahiye) 5 bin 498, Kilis'te 9 bin 89 ve Şanlıurfa'da (Ceylanpınar) bin 599 olmak üzere toplam 24 bin 281 Suriye vatandaşı ülkemizde barındırılmaktadır.

Ayrıca 21'i refakatçi, 22'si hasta ve yaralı olmak üzere toplam 43 kişi hastanede bulunmaktadır.

Hastanedekilerle ülkemizde toplam 24 bin 324 Suriye vatandaşı bulunmaktadır. Hatay'daki çadır kentlerde oluşturulan 34 sınıfta okul çağındaki 388'i kız, 350'si erkek olmak üzere toplam 738 Suriye vatandaşına okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi verilmeye devam edilmektedir.''

Türkiye'deki Suriye vatandaşlarına günde 3 öğün sıcak yemek veriliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.