Suriye'de yaşanan flaş gelişme

Suriye'de yaşanan flaş gelişme
Suriye'deki iç savaşta Kürtler ile Özgür Suriye Ordusu arasında ilginç gelişme... PYD ile ÖSO arasında çatışmaların durması karar altına alındığı...



Suriye'deki iç savaşta Kürtler ile Özgür Suriye Ordusu arasında ilginç gelişme... PYD ile ÖSO arasında çatışmaların durması karar altına alındığı iddia edildi...

 

Suriye'deki iç savaşta son günlerin en dikkat gelişmesi olan Kürt ve ÖSO çatışmasında flaş gelişme yaşandı. PKK'nın Suriye konu olarak bilinen PYD'nin silahlı örgütlenmesi olan YPG ile Özgür Suriye Ordusu arasında Halep'te yaşanan çatışmalardan sonra uzlaşma sağlandığı iddia edildi.

ÖSO ile YPG arasında Halepte yaşanan çatışmalarda çok sayıda can kaybı yaşanırken YPG'nin Halep komutanı Nujin Derik'in cenazelerin teslimi sırasında kaçırılarak infaz edildiği açıklanmıştı. Ancak, ÖSO Cumartesi günü yaptığı açıklamada Batı Kürdistan'ın askeri gücü YPG'nin Halep Komutanı Şaha Eli Evdo'nun (Nujin Derik) öldürülmediği, hayatta olduğunu duyurdu.

Bunun üzerine taraflar arasında bugün bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede alınan kararlar yazılı bir bildiri ile açıklandı. Açıklamada, her iki taraf arasındaki çatışmaların durdurulması gerektiği belirtilirken Nujin Derik'in de serbest bırakılacağı duyuruldu.

ajanslar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.