Suriye'de korkulan oldu

Suriye'de korkulan oldu
Suriye'nin başkenti Şam savaş uçakları ile roketli saldırılarla sarsılıyor...Hama'nın Halfaya ve Karnaz ilçesi ile çevresindeki Hamuriye, Zaka ve Arbain...


Suriye'nin başkenti Şam savaş uçakları ile roketli saldırılarla sarsılıyor...

Hama'nın Halfaya ve Karnaz ilçesi ile çevresindeki Hamuriye, Zaka ve Arbain beldelerinin Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerce kontrolünün sağlandığını dile getiren Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Hama, Humus, Dera ve Halep'te iki ordu arasında çatışmaların yaşandığına değindi.

Şam'ın Duma, Doğu Guta, Yermuk Kampı, Daraya ve Seyide Zeynep bölgelerinin savaş uçakları ile roketli saldırılara maruz kaldığını kaydeden SRGC, kentte operasyonların gerçekleştiği bölgelerde büyük göç yaşandığını ve halkın kent merkezine ve Lübnan'a kaçmaya çalıştığını ifade etti.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ordu birliklerinin çeşitli kentlerde ağır silahlarla gerçekleştiği operasyonlarda 61 kişinin öldüğünü duyurdu.

Merkezi Londra'da bulunan örgüt, Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin hava, top ve roketlerle Şam'ın banliyölerine gerçekleştirdiği operasyonlarda 26 kişinin yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını belirtti.

Açılan ağır ateş sonucunda banliyölerde onlarca evin yıkıldığını, sözkonusu bölgelerden dumanların yükseldiğini kaydeden SNHR, ayrıca operasyonlarda, Dera'da 11, Hama'da 7, Humus'ta 5, Deyru'z-Zor'da 4 ve İdlib kentinde bir olmak üzere ülke genellinde 61 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

(AA), Bugün

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.