Suriye?de katliam: En az 123 kişi öldü

Suriye?de katliam: En az 123 kişi öldü
Suriye hava kuvvetlerinin Halep kentine yönelik varil bombalı saldırılarında hafta sonundan bu yana en az 123 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye İnsan...


Suriye hava kuvvetlerinin Halep kentine yönelik varil bombalı saldırılarında hafta sonundan bu yana en az 123 kişinin öldüğü bildirildi.

 

Suriye İnsan Hakları Örgütü, dün yayınladığı raporda Pazar ve Pazartesi günleri gerçekleştirilen saldırılarda 39 çocuk ile 10 kadının hayatını kaybettiğini duyurdu. Örgüt, varil bombalarının sivil, asker ayrımı gözetmeksizin rastgele atıldığını belirterek, en büyük kaybı sivillerin yaşadığını söyledi. Suriye?de rejim güçlerinin Eylül ayından bu yana yaklaşık 1000 varil bombası kullandığı, bu saldırılar neticesinde bin 200 vatandaşın öldüğü belirtiliyor.

Varil bombaları, varil içine yerleştirilen TNT kalıpları, çelik parçalar ve yakıttan oluşuyor. Rejim güçleri özellikle Halep?e yönelik saldırılarda bu bombaları helikopterlerden atıyor. Varil bombası patladığı noktada çok geniş bir alanı tahrip etme özelliği taşıyor. Suriye İnsan Hakları Örgütü, rejim güçlerinin varil bombaları ile özellikle okul, pazar yeri, cami yakınlarındaki toplanma mekanlarını hedef aldığını belirtiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.