Suriye ve Arap Birliği nihai belge üzerinde anlaştı...

Suriye ve Arap Birliği nihai belge üzerinde anlaştı...
Suriye ve Arap Birliği, ülkedeki krizin sonlandırılması amacıyla yapılan görüşmelerde nihai belge üzerinde anlaştı. Suriye yönetiminin Arap Birliği...



Suriye ve Arap Birliği, ülkedeki krizin sonlandırılması amacıyla yapılan görüşmelerde nihai belge üzerinde anlaştı. Suriye yönetiminin Arap Birliği Bakanlar Konseyi'nin ülkedeki krizi sonlandırmak amacıyla ortaya koyduğu yol haritasını kabul ettiği ifade edildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye yönetimi ile Arap Birliği Bakanlar Komitesi'nin ülkedeki duruma ilişkin görüşmelerde nihai ortak belde üzerinde anlaştıklarını duyurdu. Anlaşmanın detaylarının ise bugün Arap Birliği'nin Kahire'deki merkezinden yapılacağı kaydedildi.

Arap Birliği Bakanlar Komitesi özel oturumunda Suriye'deki durumu görüşmek üzere önceki hafta Kahire'de olağanüstü gündem maddesiyle toplanmıştı. Toplantıda Arap Birliği, Suriye yönetimine askeri operasyonlara son vermesi, tutukluları serbest bırakması ve muhalefetle diyalog başlatmasını içeren bir yol haritası sunmuş bu ay sonuna kadar süre tanımıştı.

Suriye'deki muhalifler ise Esed yönetiminin Arap Birliği ile nihai belge üzerinde anlaşmasını zaman kazanmaya yönelik bir hamle olarak değerlendiriyor.

Suriye'de yaklaşık 8 aydır devam eden protestolarda 3 binden fazla insan yaşamını yitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.