Suriye elektrik alımını durdurdu!

Suriye elektrik alımını durdurdu!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye'nin bir hafta önce Türkiye'den elektrik almayı durdurduğunu açıkladı... Enerji ve Tabii Kaynaklar...


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye'nin bir hafta önce Türkiye'den elektrik almayı durdurduğunu açıkladı...

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , 3. Türkiye Enerji Zirvesi'ne katılmak için geldiği Kayseri'de, düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye 'ye ait Moskova-Şam seferini yapan yolcu uçağıyla ilgili gelişmelerin enerji alanında ilişkileri nasıl etkileyeceği yönündeki soruya Yıldız, şu yanıtı verdi:

Yıldız, "Suriye bir hafta önce Türkiye'den elektrik almayı durdurdu. Bu yönde tekrar istekleri olursa elektrik verebiliriz" dedi.

RUSYA GAZI 1,5 KAT ARTIRDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız
, "Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri, Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santralin yapımını Güney Kore'nin üstlenmesi halinde kendilerinin de projeye ortak olabileceklerini söylediler" dedi.

Bakan Yıldız, "Rusya ve İran ile Suriye'ye dair politikalarımız farklı olabilir ama enerji sektöründeki işbirliği bundan yalıtılmış olarak devam ediyor. Önceki gün hem Azeri hem İran gazı kesilince, talebimiz üzerine Rusya gönderdiği gazı 1,5 kat artırdı" şeklinde konuştu.

Bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.