Sümer??Ülkemizdeki insan hakları ihlalleri CHP iktidarıyla aşılacaktır??

Sümer??Ülkemizdeki insan hakları ihlalleri CHP iktidarıyla aşılacaktır??
CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, 10 Aralık?ta kutlanan Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Sümer, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları...


CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, 10 Aralık?ta kutlanan Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Sümer, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, herkesin temel hak ve özgürlüklere saygı duyduğu, ayrımcılığın olmadığı, kimsenin ötekileştirilmediği, hukukun üstün kılındığı,düşünce ve ifade özgürlüğünün var olduğu bir Türkiye dilediğini söyledi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi?nin 1948?de kabulüyle insanlığın en temel haklarına belgelerle sahip olduğunu ancak bildirgede yer alan hak ve özgürlüklere dayalı uluslar arası bir toplum düzenine hala erişilemediğini belirten Sümer, aksine dünyanın birçok bölgesinde iç savaşlar, çatışmalar, hatta etnik temizliğe varan nüfuz savaşları devam etmektedir??dedi.

Vahim tablo
İnsan hakları konusunda ülkemizde de vahim bir tablonun söz konusu olduğuna vurgu yapan CHP Adana İl Başkanı Sümer, ?Ülkemiz bugün, demokrasi ve özgürlüklerin hızla yok edildiği bir ülke durumuna geldi. Güç geçmiyor ki, insan haklarına bir darbe daha indirilmesin. Temel hak ve özgürlükleri ileri götürme konusunda söz veren bu hükümet, insan haklarıkonusunun sigortası durumundaki hukukun üstünlüğü ilkesini bile yerlere sermiştir? dedi. Sümer, ülkemizdeki insan hakları ihlalleri ve özgürlükler konusundaki sorunların ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla aşılabileceğini belirtti.


***


CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş ??Ülkemizde son yıllarda insan haklarına yönelik ihlallerin artması da üzüntü vericidir.

CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, 10 Aralık Dünyaİnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, hayatın her anında ve her gün insanı esas alan, insan merkezli, insanı el üstünde tutan bir anlayışın benimsenmesi gerektiğini söyledi

CHP Seyhan İlçe Başkanı Karakuş, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ilgili yayınladığı mesajında insan haklarının, insan olmanın ve onurunun doğal bir sonucu olduğunu belirterek, ?İnsan hakları, çağdaş uygar toplumun temeli olup, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. İnsanı bir sınıfa, bir ideolojiye, bir başka kimliğe sıkıştırmak doğru bir anlayış değildir. Anayasal güvencenin altına alınan insan hakları, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin yakalanmasının temel koşulu olduğu bir gerçektir. Ancak, ülkemizde son yıllarda insan haklarına yönelik ihlallerin artması da üzüntü vericidir.

Siyasal ve ekonomik çıkarlar uğruna bölgemizde devam eden savaşlarda insanın yaşam hakkına vurulan en büyük darbedir. İnsan hakları diyeceksiniz, en güzel yasa ve bildirgelere imza atacaksınız, sonra çıkar uğruna insanlarıkatledeceksiniz. Bu çifte standart ve utanç tablosundan insanlığın kurtulması şarttır. Bunların en başında yaşam hakkı gelmektedir. Bunu teminat altına almak da sosyal devlet ilkesidir. İnsan hak ve özgürlüklerini benimseyerek yaşayan bireylerin oluşturduğu bir toplum, gerçek anlamda uygarlık seviyesini yakalamışdemektir.

Adaletin, hakkın, hukukun üstün olduğu, insanların kendilerini özgürce ifade edebildiği, tüm insanların ezilmeden, dışlanmadan, ötekileştirilmeden, ayrımcılığa uğramadan yaşadıkları ülke topraklarında, sadece insan olmalarından ötürü sahip oldukları temel haklarını eşit şekilde kullanabileceği bir dünya diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.