Sümer ??AKP 11 yıllık iktidarları esnasında; Kadına ve aile içine yönelik şiddeti önleyememiştir??

Sümer ??AKP 11 yıllık iktidarları esnasında; Kadına ve aile içine yönelik şiddeti önleyememiştir??
CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yazılı açıklamada bulunarak; ?Ülkemiz kadını, tüm engellemelere ve istismarlara...

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yazılı açıklamada bulunarak; ?Ülkemiz kadını, tüm engellemelere ve istismarlara rağmen, Mustafa Kemal?in başlattığı hareketi hayata geçirecek ve çağdaş toplumların ulaştığı seviyeyi yakalayacaktır. Kadının bilinçlendirilmesi ve toplumsal hayata iştirakinin sağlanmasında hepimize görev düşmekte olduğunu söyledi.

Sümer yapmış olduğu yazılı açıklamada; kadının bilinçlendirilmesi ve toplumsal hayata iştirakinin sağlanmasında hepimize görev düşmektedir. Bunun en etkili yolu ise, kadının eğitimi ve meslek sahibi olmasından geçmektedir. Bu çalışmaların sonuç vermesi ve kadının çağdaş toplumlardaki seviyeye ulaşması, lâik ve demokratik sistem içinde mümkün olabilir.

Kadınıticari meta olarak görenlerin, siyasi sömürü aracı olarak kullananların, çocuklarımızın eğitimini ideolojileri ve kendi küçük dünyaları için araç olarak kullanmak isteyenlerin; toplumsal kalkınmaya ve toplumsal barışa hizmet etmeleri mümkün değildir. Ülkemiz kadını, tüm engellemelere ve istismarlara rağmen, Mustafa Kemal?in başlattığı hareketi hayata geçirecek ve çağdaştoplumların ulaştığı seviyeyi yakalayacaktır. Günümüz kadını gücünün farkındadır. Bu hedefine, kimlik ve kişiliğinden ödün vermeden ulaşacaktır. 11 yıllık iktidarları esnasında; Kadına ve aile içine yönelik şiddeti önleyemeyenlerin, çocuk suçlu sayısının katlanarak artmasına yol açanların söylemlerinin hiçbir inandırıcılığı ve tutarlılığı olamaz. Kadına uygulanan toplumsal ve sosyo-ekonomik şiddeti muhalefet ve medyanın abarttığını söyleyen AKP iktidarının; kadın olgusu ve Türkiye gerçeğinden bihaber olduğu görülmektedir. Kadını ?2. sınıf insan? olarak gören ve çalışma hayatının dışına itmek isteyen bir zihniyetin; insan hakları bilinci, insan sevgisi ve sorumluluğuna sahip olması söz konusu olamaz. Ülkemizde kadın hareketinin amacına ulaşmasının güvencesi Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu anlayış ve sorumluluk içinde; Dünya ve Ülkemiz Kadınlarının siyasal, ekonomik ve sosyal alanlarda daha iyi yaşam standartlarına kavuşturulmaları, lâik ve demokratik sistemde hak ettikleri yeri almaları ve savaştan uzak günler dileğiyle; bu yolda emek veren herkesin ?8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü?nü? kutluyor; sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyor, başarılar diliyorum? diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.