'Süleymaniye'de Bayram Sabahı'

'Süleymaniye'de Bayram Sabahı'
  İstanbul'un simgelerinden tarihi Süleymaniye Camii, üç yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından yarın sabah kılınacak bayram namazıyla...

 

 

İstanbul'un simgelerinden tarihi Süleymaniye Camii, üç yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından yarın sabah kılınacak bayram namazıyla ibadete açılıyor. Namaza Başbakan Erdoğan da katılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığına atanan Mehmet Görmez, ilk vaazını Süleymaniye Camisi'nde verecek.



OSMANLI mimarisinin en muhteşem eserlerinden olan Mimar Sinan'ın ünlü yapıtı Süleymaniye Camii, 3 yıllık bir restorasyon çalışmasının ardından yarın sabah kılınacak bayram namazıyla birlikte ibadete de açılıyor. Süleymaniye'deki bu bayram namazına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak..

ÇADIRDA NAMAZ KILINIYORDU
İstanbullular, Süleymaniye'de Kurban Bayramı sabahı kılınacak namaz ile birlikte ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı'nın 'Süleymaniye'de Bayram Sabahı' başlıklı şiirindeki gibi 'Artarak gönlümün aydınlığı her saniyede, Bir mehabetli sabah oldu Süleymaniye'de' diyebilecek. Vatandaşlar restorasyon çalışmalarının başladığı 2007 yılından bu yana namazlarını caminin yan tarafında kurulan çadırda kılıyorlardı.

200 KiŞiLiK EKiP ÇALIŞTI
VakIflar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları yaklaşık 21 milyon TL'ye mal oldu. Proje Gür Yapı İnşaat tarafından hayata geçirildi. Restorasyonda, mimar, kalemkar, hattat, sanat tarihçi, restoratör, konservatör ve işçilerden oluşan 200 kişilik ekip görev aldı. Projenin hat danışmanlığını Prof. Dr. Hüsrev Subaşı üstlendi. Süleymaniye Camii daha önce 1847-1849 ila 1959-1960'lı yıllarda restore edilmişti.

Bülent ŞANLIKAN / İSTANBUL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.