Şucaiyye'de ölü sayısı artıyor

Şucaiyye'de ölü sayısı artıyor
İsrail'in, Şucaiyye Mahallesi'nde yaptığı katliamda hayatını kaybedenlerin sayısı 60'a yükseldi. Bunlardan 17'si çocuk 14'ü kadın. GAZZE(AA) -...


İsrail'in, Şucaiyye Mahallesi'nde yaptığı katliamda hayatını kaybedenlerin sayısı 60'a yükseldi. Bunlardan 17'si çocuk 14'ü kadın.

 

GAZZE(AA) - İsrail ordusunun, Şucaiyye Mahallesi'nde yaptığı katliamda en az 60 Filistinlinin öldüğü, 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarında ise hayatını kaybedenlerin sayısının 420'ye, yükseldiği bildirildi.

 

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra Şifa Hastanesinde yaptığı basın açıklamasında, "İlk yardım ekipleri, Şucaiyye mahallesinde yıkılan evlerden 17'sinin çocuk, 14'ünün kadın 60 kişinin cesedini çıkardılar, 210 kişiyi de hastanelere taşıdılar" diye konuştu.

 

Kudra, İsrail'in Gazze'ye yönelik aralıksız saldırılarından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 420'ye, yaralı sayısı ise 3 bine ulaştığını söyledi.

 

 

 

-Depolar boşalıyor

 

 

 

Gazze'deki Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) depolarında "yardım malzemelerinin tükendiği" bildirildi.

UNRWA Direktörü Robert Turner Şifa Hastanesi'nde yaptığı basın açıklamasında,  "Gazze'deki ajans depolarında evlerini terk eden insanlar için ihtiyaç olan gıda ve ilaç stogu tükenmiştir" dedi.

 

Turner, "Dün gece itibariyle 6 okula 65 bin insan sığındı. Bugün bu rakamın 85 bine yükselmesini bekliyoruz" diye konuştu.

 

Suriye ve Ürdün'deki BM Mülteciler Yüksek Komiserliklerinden yardım talebinde bulunacaklarını ifade eden Turner, İsrail ordusunun bu sabah Gazze'nin doğusuna düzenlediği saldırıları kınadı.

 

Bu arada, saldırılarda, bir gazeteci ile sağlık görevlisinin de katledildiği bildirildi. Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze'nin doğu mahallelerine yönelik saldırıların devam ettiğini ifade ederek, "Saldırılar sırasında kameraman Halid Hamed (25) ile sağlık görevlisi Fuad Cabir (28) yaşamını yitirdi" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.