'Sporcular taleplerini '145' ile bizimle paylaşabilecek..'

'Sporcular taleplerini '145' ile bizimle paylaşabilecek..'
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Bakanlık olarak sporcularımıza yönelik yeni bir birim hayata geçiriyoruz; 145 telefon numarası. Sporcularımız buradan taleplerini doğrudan bizimle paylaşabilecekler." dedi.

ANKARA

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KılıçAA Spor Masası'nın hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Sporun bu şekilde referans alınabilecek, tabiri caizse müzakere ortamının hayata geçirilmesi çok önemli." dedi. 

Anadolu Ajansı'nın (AA) yeni hizmeti "AA Spor Masası", Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla başladı. Bakan Kılıç, AA'nın kurulduğundan beri Anadolu'nun ve Türkiye'nin sesini tüm dünyaya duyurduğunu belirterek, "AA Spor Masası ile Türkiye'de ve dünyada herkesin yakından takip ettiği, gelişmeleri saatlerce yorumladığı, evinde eşiyle dostuyla mutlaka yer verdiği sporun bu şekilde bir referans alınabilecek, tabiri caizse müzakere ortamının hayata geçirilmesi çok önemlidir. Bunu Anadolu Ajansı'nın başlatmış olması gerçekten çok daha farklı bir anlam taşımaktadır." diye konuştu. 

'AA Spor Masası referans olacak'

Kılıç, hayatın her alanında olduğu gibi birçok kişinin her konuda bir şeyler dile getirdiğini vurgulayarak, "Bunu gerçekten kim nerede nasıl söyledi veya ne anlamda söylendi önemli. Bu mecranın bu anlamda referans noktası olacağını düşünüyorum. Sporcularımızın da kendileri veya branşlarıyla ilgili konuşacakları konuların referans noktası olacaktır. Federasyonlarımızın sporla ilgilenen veya ilgilenmeyi düşünenler neyi kendine referans alacak veya sponsor olacak diye baktığımız zaman bilgi eksikliği olduğunu görüyoruz. İşte AA Spor Masası'nın bu anlamda referans olacağını düşünüyorum. Sporun önemli temsilcileri, işin içinde yer alan ve almak isteyen herkesin katılacağını düşünüyoruz. Başta Cumhurbaşkanımızın spora olan yakın ilgisi, Başbakanımızın gençlik ve sporla ilgili konuları çok yakından takip ediyor olmasının getirdiği dinamizim var. Sporla ilgili herkesin bir düşüncesi, söyleyeceği sözü oluyor. Bazen iyi oluyor, bazen gereksiz tartışmalara yol açıyor. İşin özü, AA Spor Masası güzel bir referans noktası olacak." ifadelerini kullandı. 

'Önemli bir başarıya imza attılar'

Bakan Kılıç, tekerlekli sandalye basketbolunda elde edilen başarılarla ilgili de görüşlerini paylaşarak, şunları söyledi: 

"Kardeşlerimizi ortaya koymuş olduğu başarılardan dolayı tebrik ediyorum. Gerek tekerlekli sandalye branşında 23 yaş altı gerek A Milli Takımımız, çok büyük özveriyle oynuyor. Bedensel bir engelin varlığına rağmen aslında dünyada engel olmadığını ortaya koyarak, bunu en üst seviyeye getiriyorlar. Bütün sporcularımızın başarıları değerlidir ama bu arkadaşlarımızın ortaya koyduğu emek, başarı, fedakarlık ve azim çok farklı şekilde değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Tırnak içinde 'normal' diye tabir ettiğimiz, hiçbir engeli olmayan insanların ortaya koyduğu başarıların yanında bir de engelleri olanların engellerini aşarak ortaya koyduğu başarı hikayesi var. Önemli bir başarıya imza attılar. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız gibi tüm Türkiye takip etti. Bu dönem içinde şampiyonluk elde eden çok sporcumuz oldu. Engelli kardeşlerimizin ortaya koyduğu çabanın karşılığını aldıkları geri dönüşümler güzel oldu, daha iyi olacaklar. Onlarla sohbetlerimizde çok kararlı olduklarını görüyorum. Ay-yıldızlı bayrağı en üst noktaya çekme konusunda çok büyük bir azim ve istekleri var. Ülkeleriyle, bayraklarıyla gurur duyuyorlar. Onu en iyi şekilde temsil edip İstiklal Marşımızı söyletmek için her türlü fedakarlığı ortaya koyuyorlar. Onları tebrik ediyorum, daha gidecekleri çok yol var. Biz de onlara elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." 

'Tekvando artık Türkiye'de kendisi ispatladı'

Bakan Akif Çağatay Kılıç, tekvandonun son yıllarda Türkiye'de birçok uluslararası müsabakada ve olimpiyatlarda başarılı olduğunu hatırlatarak, "Tekvando, yüzümüzü ağrıtan branş oldu." dedi. 

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda tekvandoda 1-2 başarı daha beklediklerini dile getiren Kılıç, "Nur'un orada madalya alacağından emindim, rengini farklı düşünüyordum. 2020'ye inşallah. Servet ile ilgili beklentimiz vardı, olmadı. Tekvando, artık Türkiye'de kendini ispatladı. Bu anlamda yapılacak doğru çalışmalarla devam etmemiz gerekiyor. 2012'de, 2016'da veya dünya şampiyonasında başarılı olduk diye bulutların üzerine çıkarsak hata ederiz. Kendini ispatlamaktan kastım, istikrarlı ve düzenli bir çalışmanın sonunda yılların getirdiği başarıdan bahsediyoruz. Özellikle son 3-4 yıl içinde yoğun bir çalışmayla iyi bir noktaya geldiler. Zeliha ve Nur çok genç, diğer arkadaşlarımız da çalışıyor. Artık Servet, işin yavaş yavaş farklı noktalarına geçmeyi düşünüyor, konuşacağız." değerlendirmesinde bulundu. 

Anadolu'yu gezdiklerinde Türkiye'de 1 numaralı ilgi çeken ve yapılmak istenen branşın güreş olduğunu gözlemlediklerine değinen Kılıç, şöyle devam etti: 

"Güreş bizim ata sporumuz, medeniyetimizde var. Ülkenin kendi sportif kültürleri ve geçmişleriyle ilgili önem verdikleri branşlar vardır. Güreş bizim olmazsa olmazımız ve tarihsel anlamda en önemli branşımız. Tekvando da kendisini ilk 3'ün içine doğru götürüyor. Ciddi bir altyapı talebi var. Daha çok Nurlar, Servetler çıkacak. 2 kadın sporcumuzun bu işi başarmış olması manidar. Demek ki hanımlar bu işte daha maharetli oluyor. Bundan sonra özellikle yönetimsel anlamda hem kulüp, hem federasyon, hem de bizim için profesyonel anlamda devam etmemiz gerekiyor. Tekvando, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarındaki kota sayıları anlamında zor bir branş. Aşırı derecede fazla kotası olan bir branş değil. Burada başarıyı elde etmek daha önemli. Sistematik bir şekilde, kaynakların doğru ve verimli kullanılmasıyla artık tekvandoda başarılı olamamanın bir bahanesi olamaz."

'Sporcu potansiyelimiz açısından bir sıkıntımız yok'

Bakan Kılıç, Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunun altını çizerek, yatırımların önemine değindi. 

"Sporcu potansiyelimiz açısından bir sıkıntımız yok." diyen Bakan Kılıç, "Sporcunun varlığı konusunda veya ortaya çıkarma konusunda yapmamız gerekenler var. Nüfusumuz genç, fiziksel olarak da dünyadaki herkesle eşit düzeyde yapımız var. Özellikle ve özellikle son yıllarda Türkiye'nin ortaya koyduğu bir yatırım var. 2002'den sonra özellikle AK Parti dönemlerinde büyük bir sıçramayla yakalanan bir yatırım. Cumhurbaşkanımızın çok yakın takip ettiği ve talimatlarıyla götürdüğümüz bir hamle. Güreş ata sporumuz tartışmıyoruz. Güreşe farklı anlamda yatırım yapmaya devam edeceğiz. Farklı sıkletlerde ve stillerde daha fazla ortaya çıkması için gece gündüz çalışacağız. Eskrim bizim geleneksel bir branşımız. 2016 yılında Rio'ya giderken kotayla gittik. Kota almak bir adımdır ama adım adım gidilmesi gerekiyor. İbrahim'in ve takımın başarısı tesadüfi değil. Artık Türkiye'de herkes Mete Gazoz'u tanıyor. Kendisiyle konuşurken öz güveninin çok yüksek olduğunu görüyoruz. O kadar genç olmasına rağmen (kimi örnek alıyorsun) sorusuna 'en iyisi benim.' diyor. Cimnastikte Tutya ve Ferhat'ın, modern pentatlonda İlke'nin ortaya koyduğu başarılar var. Bunlar bilinmiyordu. Olamayacak diye bir şey yok, sadece yapmamız gereken üzerlerine yoğunlaşmak. Buradan kim üzerine ne alınmak isterse alınsın, federasyonlarımız ve kulüplerimiz doğru yönetim tarzlarıyla bu işe yaklaşırlarsa büyük başarıları çok kısa zamanda elde ederiz." değerlendirmesinde bulundu. 

 'Yeni bir birim hayata geçiriyoruz; 145 telefon numarası'

Kılıç, şunları kaydetti:

"Sporcumuzun imkanları kısıtlanıp, başkalarına kaydırılmaya çalışılırsa bizim haberimiz olacak. Bakanlık olarak sporcularımıza yönelik yeni bir birim hayata geçiriyoruz; 145 telefon numarası. Sporcularımız buradan taleplerini, ihtiyaçlarını hatta bazen mutluluklarını, sıkıntılarını, doğrudan bizimle temasa geçerek paylaşabilecekler. Bunu burada AA Spor Masası'nda ilk kez açıklıyorum. Bu hafta son düzenlemeleri yapılıyor. Birkaç teknolojik düzenlemesi var. Bazen çok basit ve küçük şeylerin eksikliğinden morali bozulanlar oluyor. Bazen bir eşofmanın eksik olması moralleri bozabiliyor. Selçuk Çebi, Spor Genel Müdürlüğü'nde Eğitim Dairesi Başkanı oldu, artık eğitimler bir şampiyonun elinde. Amacımız sporcularımızın kişisel anlamdaki bir takım eksikliklere veya paylaşmak istedikleri sevinçlere imkan sunuyoruz. Bu bize sporcularımızla doğrudan temas içinde olma imkanı da getirecek. Belki bugüne kadar olan bir eksiklikti, artık giderilmiş oldu. Bundan sonra sporcularla doğrudan iletişimimiz olacak."

'Toplam madalya sayısı 356'ya ulaştı'

Kılıç, Türkiye'nin bu yılın başından bugüne kadar üst düzey müsabakalarda kazandığı toplam madalya sayısının 356'ya ulaştığını belirterek, "Bunun 132'si altın, 108'i gümüş ve 116'sı bronz. Bu, basit bir rakam değil ve şunu bilmemiz lazım, bu başarılar daha da artacak." dedi.

'Çok organizasyon oluyor ancak her şey duyulmuyor'

Yeni başlanılan bazı branşların farklı organizasyonlarının da Türkiye'de yapılacağına değinen Bakan Kılıç, "Çok organizasyon oluyor ancak her şey duyulmuyor. Burada biraz medyayı da eleştirelim." ifadelerini kullandı.

Samsun'da 18-30 Temmuz tarihlerinde yapılacak 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın meşalesi̇nin İsviçre'nin Lozan kentinden yola çıktığını hatırlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Meşale şu anda Türkiye'ye geliyor. Taha Akgül aldı. Niye Taha alıyor deniliyor. Taha Akgül, olimpiyat şampiyonu. Dolayısıyla olimpiyat oyunları olduğu için de şampiyon bir sporcu alır. Türkiye'ye 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya Taha'dan geldi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bu, basında yeterince yer aldı mı?"

Samsun'da yapılacak oyunlarda 3 bini aşkın sporcunun yer alacağına vurgu yapan Kılıç, "Dünyanın en büyük 3. organizasyonu ve 5 binden fazla genel katılıma doğru gidiyoruz. Ülkeler açısından baktığımızda, bu oyunların tarihinde en yüksek katılım Samsun'da olacak. Dolayısıyla tüm basınımızdan bu oyunların artık gerektiği şekilde paylaşılmasını rica ediyorum." şeklinde görüş belirtti.

'EURO 2024 hazırlıkları final noktasında'

Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) adaylığını hatırlatan Kılıç, "EURO 2024 hazırlıkları final noktasında. Önümüzdeki seneye kadar hazırlık sürecimiz var. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yoğun bir çalışma içerisinde ama farklı bakanlıklara düşen görevler de var. Bizim koordinasyonumuzda hazırlıklara devam ediyoruz." diye konuştu.

Altyapı itibarıyla Türkiye'nin şampiyonaya hazır olduğunu dile getiren Bakan Kılıç ayrıca, "Sadece İstanbul'da kapasitesi 10 binin üzerinde 15 salonumuz var. Yeni yapılacaklar var. Anadolu'da yaptığımız tesisler var, havuzlarımız, atletizm pistlerimiz var. Tesislerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı. 

Olimpiyatlara kota mücadelesinde ev sahibi avantajı

Bakan Kılıç, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na kota getirecek organizasyonları Türkiye'ye alıp ev sahibi avantajını kazanmak için çalışacaklarını söyledi.

Türkiye'ye yakışan organizasyonlara ev sahipliği yapmak istediklerine vurgu yapan Kılıç, "Özellikle Türk sporcuların 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için kota elde edecekleri organizasyonları alıp ev sahibi avantajını kazanmak için çalışacağız. Yaz oyunları, kış oyunları fark etmez ama Türkiye'ye yakışan organizasyonlar olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

'Samsun'da hazırlıklar tamam'

Bakan Kılıç, Samsun'un ev sahipliği yapacağı 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın hazırlıklarının tamamlandığını, şu aşamada "ince makyaj" yapıldığını ifade etti.

Oyunlara 96 ülkeden katılım olacağı bilgisini veren Kılıç, "Oyunlar tarihindeki en yüksek katılım. 3 binin üzerinde sporcu, 21 branşta mücadele edecek. 42 tesis şu anda bu organizasyon için hazır durumda. Genel anlamda bütün hazırlıklar tamamlandı. Artık ince makyajlar yapılıyor." şeklinde konuştu.

Samsun'da Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesinin yeni yönetiminin de seçileceğine dikkati çeken Kılıç, "Bunlar önemlidir. Önümüzdeki yılların yönetimi, Samsun'da seçilmiş olacak. Samsun'da hummalı bir hazırlık var. Sokaktaki herkes maskotumuz 'Çakır' ile karşılaşıyor. Samsun hazır, inşallah 10 gün sonra başka bir havaya da girecek. Meşale de yola çıktı. 18 Temmuz'da başlayacak sportif şölene herkesi bekliyoruz." şeklinde görüş belirtti. 

Kulüplere uyarı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, mali tablolar açısında baktığında özellikle büyük kulüplerin birtakım sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayarak, "Spor kulüplerimiz, özellikle dünya markası olan kulüplerimiz, adı Avrupa'da anılan kulüplerimiz bu kadar yüksek borçlara gelmiş noktalarda ise ekonomilerini idame ettirmekte sıkıntılar yaşıyorlarsa bunun buraya nasıl geldiğini iyi araştırmak lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Kulüplerin bu noktalara nasıl gelindiğini iyi araştırmak gerektiğini dile getiren Kılıç, şunları aktardı:

"Vergi ile alakalı çalışmada bu konuda Türkiye'de söz sahibi olan kurum Maliye Bakanlığıdır. Çok ciddi anlamda bu konuyu ele alıyorlar. Beraberce bununla ilgili 2 tane toplantı yaptık. Buraya herkes davet edildi. Fikirleri istendi. 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminden sonra uzun dönem yoğun bir şekilde FETÖ ile mücadele konusunda ve Türkiye genelinde bazı çalışmalar yaptık. Bu yaz dönemi içerisinde bu konuyla alakalı iyi bir nokta koyacağız. Maliye Bakanlığımızın bu noktada olumsuz bir görüşü yok. Maliye Bakanı ile yaptığımız toplantılarda bürokrat arkadaşlara talimatları verdik ve bununla alakalı olarak temmuz ayının ilk haftasında tekrar bir araya gelip karşılıklı değerlendirme noktasında mutabık kaldık." 

Kulüpler, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfının da konuyla ilgili olarak katkısı olduğunu anlatan Kılıç, görüşlerini şöyle açıkladı:

"Çalışmanın en doğru şekilde yapılmasını sağlayacak olan Maliye Bakanlığıdır. Onlar da bu noktada pozitif ama Maliye Bakanımızın bir konuda özellikle ısrarı var. O da bana dedi ki; 'Biz bu çalışmayı yaparız. Hayata geçirelim.' Ama bu kulüpler bize bu noktada gelmesin. Kendi evlerine çeki düzen versinler. Şunu söyleyemezsiniz; 'Ben falanca kulübüm istediğimi yaparım.' Böyle bir şey yok. Ondan sonra geliyorsunuz devletin kapısına 'Bize şöyle yapalım, bize şunu yapalım.' Sizin muadiliniz olan Avrupa'daki kulüpler bu noktaya gelmiyor. Bir de bunu düşünmek lazım. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakanımıza da bu konuyu arz ettik. Onların da talimatlarını aldık. Bu noktada bütün mali yapının da zarar görmemesi açısından ve Maliye Bakanlığımızın birtakım hassasiyetleri tabii ki var. Ama çok hızlı bir şekilde gidiyor."

Amatörler üzerindeki vergi yüküyle ilgili olarak da konuşan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

"Amatörlerin üzerindeki vergi anlamdaki yükün hafifletilmesi ve onlara bu noktada daha fazla destek verebilmesi için güzel bir çalışma var ortada. Bu hafta tekrar görüşmemiz olacak. Kulüplerimizin yöneticileri bir de kendilerinin muadili olarak Avrupa'daki kulüplerin vergilerinin durumlarına baksınlar. Hep devlet ve hükümet tarafını eleştirmek kolay. Lütfen gidin o kulüplerin nasıl yönetildiklerini, mali tablolarının ne olduğunu bilin. UEFA'nın zaten ortaya koyduğu finansal fair play kuralı var. Zaten bunun dışına çıkarsa kulüplerimiz bundan sonra Avrupa ile alakalı çok büyük sıkıntılara düşecekler. Federasyonun bu noktada bazı adımlar attığını biliyorum. Bu konuda bir istişaremiz oldu. Kimse de çıkıp diyemez ki 'Ben istediğim kadar borçlanırım.' İşte istediğiniz kadar borçlanırsanız bu hale geliyorsunuz."

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile bu konuyu görüştüklerini anlatan Akif Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

"Branşların yürütülmesi konusunda birtakım fikir alışverişinde bulundum. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerinin başkanları ile de görüştüm. Fikirlerini söylüyorlar. Fikirlerimizi dile getiriyoruz. Mali konularda Maliye Bakanımızın bize getireceği konuyla alakalı olarak 'Biz bunu bu şekilde yapmak üzere hareket ediyoruz.' diyeceğiz. İnşallah iyi bir diyalog ile götüreceğiz. Kulüplere nasıl destek olabiliriz çalışmasını ortaya koymak istiyoruz. Özellikle kulüplerin olimpik anlamdaki sporculara destek olamayacakları konusunda maddi kaynakta sıkıntı yaşadıklarını aktarırlarsa biz devlet olarak ay-yıldızlı bayrağı taşıyacak olimpik sporcularımızı ve havuzdaki sporcularımızı alırken kendimiz en iyi şekilde hazırlarız. Ancak söylüyorum, sporcu kulüpte yetişir." 

'Arda'yı A Milli Futbol Takımımızda nasıl tutarız onu düşünmemiz lazım '

Bakan Kılıç, Arda Turan ile ilgili A Milli Futbol Takımı'nda yaşanan olaylara ilişkin bir soruyu, şöyle yanıtladı:

"Bununla ilgili yakın zamanda bazı açıklamalar yaptım ve aynı noktada duruyorum. Bu konuların mahremiyet çevresinde çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Prim konusunun bu kadar çok tartışılması doğru değil. Bu konuyu içeride halletmemiz gerekiyordu. Ülkemizi temsil eden kardeşlerimizin hepsi bunu milli duygularla, bayrağımız, İstiklal Marşımız için yapıyor. Önemli olan sistemin belirlenmesi. Sistem baştan belirlenecek ve buna göre hareket edilecek. Arda Turan, Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli sporculardan biri. Türkiye'yi dünyanın en önemli takımlarından birinde temsil ediyor. Bir hata yapmıştır, yaptığı doğru değildir. Arda'yı da tanırım, yapmaması gerekirdi. Arda'yı A Milli Futbol Takımımızda, spor camiamızda nasıl tutarız, kazandırırız, onu düşünmemiz lazım." 

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de aynı şekilde Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli spor insanlarından biri olduğunu vurgulayan Kılıç, "Şu anda A Milli Futbol Takımımızın durumuna bakarsak grupta her şey olabilir ama biz oturmuşuz, ne konuşuyoruz. Dünya Şampiyonası'na gitmek için ne yapmamız gerektiğini konuşmalıyız. Bunlar kendi mecrasında, mahremiyetinde çözülmesi gereken konulardır. Herkes, tecrübesini bilgisini ortaya koyup, aklı selimle hareket etmeli ve konuyu kapatmalıyız. Bir daha da konuşmamalıyız." ifadelerini kullandı.

'Ankara'da statla ilgili çalışmalar başladı'

Bakan Kılıç, Ankara 19 Mayıs Stadı ile ilgili de bilgiler vererek, yeni stadyumun mevcut 19 Mayıs Stadı'nın olduğu yere yapılacağını belirtti.

Statla ilgili zeminin incelenmesi çalışmasının devam ettiğini dile getiren Kılıç, "Dolayısıyla amatör kulüplerimizin de stadın altında olduğu bölgeden çıkıp yeni bir yere geçmesi gerekiyordu. Aslında anlamlı oldu, eskiden bu hain yapının bir televizyon kanalı vardı. Onun da Tandoğan'da binası bulunuyordu, el konuldu. Amatör spor kulüplerine yeni stadın inşaatı bitene kadar o binayı tahsis ettik." diye konuştu.

Stadın yıkılacak olması nedeniyle Ankara'daki takımların maçlarını farklı statlarda oynayacağını vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti: 

"Malum MKE Ankaragücü, artık TFF 1. Lig'de. Gençlerbirliği, Osmanlıspor ve Hacettepe var. Bunların hepsinin çalışmaları yapıldı. Bu anlamda MKE Ankaragücü, taraftarının çok olması dolayısıyla maçlarını Osmanlıspor'un oynadığı statta yapacak. OSTİM Stadı'nda da Gençlerbirliği ve Hacettepe maçlarını yapacak. 19 Mayıs Stadı'nı temizlemeye başladık. Orada İl Müdürlüğümüz var, onu da alıp başka bir yere taşıyoruz. Özellikle Ankara'da bunlarla ilgili bazı soru işaretleri olmuş. 19 Mayıs Stadı Kompleksi'nin olduğu yer, Ankara'nın spor kalbidir. Bittikten sonra modern kalbi olacak. Tesisleriyle, altyapısıyla ve imkanlarıyla çok farklı bir noktaya gelmiş olacak. 'Amatörlere ne yaptınız?' diyorlar, amatörler başımızın üzerinde. Çünkü amatörlerden gelen sporcular, başarıya gidiyor. O stat sadece bir stat olmayacak, altındaki ve üstündeki yapısıyla birçok kişiye hizmet edecek. Sosyal, kültürel ve sportif anlamda çok farklı hizmetler olacak. Etraftaki alanlar düzenlenip sporun modern merkezi olarak devam edecek. Kimse herhangi bir şekilde dedikoduya, olumsuz anlamda ortaya konan sözlere itibar etmesin. Sporcularımızın da amatör sporcularımızın da en iyi şekilde sporlarını yapmaları için imkanları seferber ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Bunu vatandaşlık görevimiz olarak yapıyoruz. İnşallah Ankara'ya yakışır güzel bir stat olacak."

Muhabir: Ö.Buğra Ersavaş,Musa Samur,Ömer Hakan Kibar,İlknur Yurdakul

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.