SOSYODER’den ‘Türkiye’de Sosyolojiye Rol Vermek’ konferansı

SOSYODER’den ‘Türkiye’de Sosyolojiye Rol Vermek’ konferansı
  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, Sağlık Bakanlığının,...

 

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, Sağlık Bakanlığının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sadece onlarla değil, yerel yönetimlerin, belediyelerin sosyolog istihdamının önünü açmak için onu kolaylaştırmak için bu görev tanımlarının çok net yapılması gerekiyor” dedi.

SOSYODER’den ‘Türkiye’de Sosyolojiye Rol Vermek’ konferansı - Tıkla İzle

Sosyologlar Derneği (SOSYODER ) ‘Türkiye’de Sosyolojiye Rol Vermek’ konulu bir konferans düzenledi. Ulucanlar Cezaevi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’da katıldı. Avcı, burada yaptığı konuşmada salondaki zenginliği görmesinin çok hoşuna gittiğini belirterek, “İstihdam konusundaki taleplerinizi görüyorum ama bunun anlamlı bir çerçeveye oturtulabilmesi için görev tanımlarının iyi yapılması gerekiyor. Her birim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, Sağlık Bakanlığının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sadece onlarla değil, yerel yönetimlerin, belediyelerin sosyolog istihdamının önünü açmak için onu kolaylaştırmak için bu görev tanımlarının çok net yapılması gerekiyor. Eldeki mevcut kadrolar ile bu görev tanımları net yapılmadığı için kullanılamıyor. Dolayısıyla birlikte SOSYODER ile birlikte bu tanımları inşallah geliştirelim. Öyle tanımlayalım ki bu birimlerde sosyologların üstleneceği görevleri başkaları o görevleri bizde yaparız diye devreye girmesinler” diye konuştu.

“SOSYODER BÜNYESİNDE BU MESELEYE BU ŞEKİLDE SAHİP ÇIKIYOR OLMANIZ GÜZEL BİR ÖRNEKTE TEŞKİL EDİYOR”
PDR’cilerin de kendi alanlarını paylaşmak konusunda cömert olmadıklarını anlatan Avcı, konuşmasına şöyle devam etti:
“Dolayısıyla siz nasıl kendi alanınızı komşu disiplinlerle ilişkiler bakımından daha güvenli sınırlar içinde tutulmasını istiyorsanız başkaları da aynı şekilde, felsefecilerde, psikologlar da aynı şekilde bütün bu sınır tartışmalarını barışçı bir biçimde çözmenin yolu da her kadronun gerçek tanımını, ne beklendiğini hangi nitelikte insanların bu görevleri yapabileceğini orada net bir şekilde tanımlanmasında fayda var. Bunu sadece bürokrasiye bırakırsanız o iş öyle daralır ki o elemanı bulmak gerçekten bir istisna haline gelir. Bu toplantının bence çok anlamlı bir yönü oydu. Sizi böyle bir örgütlü yapı halinde sivil toplum kuruluşu olarak SOSYODER bünyesinde diğer komşu kardeş derneklerinizle birlikte bu meseleye bu şekilde sahip çıkıyor olmanız güzel bir örnekte teşkil ediyor. Şimdi yapmamız gereken bu güzel örneği daha ileriye taşımak için üniversitelerimizin ilgili bölümlerinin de müfredatlarını ve o üniversitelerin eğitimden beklenen sonuçları işte bu beklentilerin sahadaki yapılacak gerçek işlere uyumlu hale getirmelerini sağlamak için birlikte çalışalım. Sizin üniversite aşamalarında gerek lisans gerek lisansüstü aşamalarında bugünkü toplumsal ihtiyaçlara cevap verecek şu şu şu becerileri veya kazanımlarında programda yer almasını sağlayalım.”

“SOSYOLOJİYİ BU TOPRAKLARIN SOSYOLOJİ YAPTIĞIMIZ ZAMAN KENDİLİĞİNDEN ZATEN REEL İHTİYAÇLARIMIZA CEVAP VEREN SOSYOLOGLARIMIZ OLACAK DEMEKTİR”
“Sosyolojiyi bu toprakların sosyolojisi yaptığımız zaman kendiliğinden zaten reel ihtiyaçlarımıza cevap veren sosyologlarımız olacak demektir” diyen Avcı, “Bunu da birlikte inşallah yapacağımız çalışmalarla en kısa zamanda gerçekleştirirsek sizlerinde biran önce gerçekten ancak sizin yapabileceğiniz ve başkalarının da oraya çok fazla müdahil olmayacakları, başka disiplinlerden de mezun arkadaşlarında ‘burası sosyologların alanıdır’ diye kabul edecekleri alan tanımlamalarını birlikte yapabiliriz. Sosyologlarımızın da inşallah Türkiye’nin farklı kurumlarında ama hep aynı hedefe bakarak Türkiye’nin geleceği için, istikbali için hayırlı hizmetler diliyorum” ifadelerini kullandı. 

PELİN ÜZEK- FATİH ERDOĞAN

İHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.