Sosyal Bilgiler 7. sınıf kitabı toplatılıyor

Sosyal Bilgiler 7. sınıf kitabı toplatılıyor
Sosyal Bilgiler 7. sınıf öğrenci çalışma kitabı ve öğretmen klavuz kitabı için, hükümeti hedef alan skandal içerikten ötürü 'acilen toplatma' kararı verildi.

Sosyal Bilgiler 7. sınıf öğrenci çalışma kitabı ve öğretmen klavuz kitabı için 'acilen toplatma' kararı verildi. Kitabın içeriğinde yer alan 'basın özgürlüğü' konusunun toplatma kararına neden olduğu öğrenilirken, okul müdürlerine kitapların il ve ilçe depolarında muhafaza edilmesi için talimat geldiği kaydedildi. İşte kitaptaki o skandal o bölüm...

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÜNİTESİNDE FETÖ SENARYOSU

Kitabın toplatılmasına neden olarak ise 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi Öğrenci Çalışma Kitabı’nın 1. Ünitesi’nde ‘Basın Özgürlüğü’ konusunda skandal bir senaryoya yer verilmesi gösteriliyor.

Çalışma kitabında, “Aşağıdaki T.C. Anayasası’nın 28. maddesini ve senaryoyu okuyunuz. Basın özgürlüğü hakkındaki soruları cevaplanıyınız” diye başlayanbölümde, “T.C. Anayasası 28. madde (Basın hürriyeti) Basın hürdür, sansür edilemez. Basımevi kurmak, izin alma ve mali teminat yatırma şartına bağlanamaz” metni yer alıyor.


Ardından da şu FETÖ senaryosu yer alıyor:

“Bir ülkede iktidara tek başına gelen parti, bir süre sonra basının, kurdukları hükümet hakkında sürekli yolsuzluk haberleri yapmasından rahatsız olur. Anayasa’yı değiştirecek güce sahip olmalarından faydalanarak Anayasa’ya basın özgürlüğünü kısıtlayıcı maddeler koyarlar ve kendi izinleri olmadan yapılan haberlere sansür uygularlar. Artık yolsuzluk haberleri yayınlanmadığını bilen kötü niyetli kişiler daha da fazla yolsuzluk yapınca yaşanan ekonomik kriz ülkeyi bir kaosa sürükler.”

Bu kısmın altında yer alan sorular kısmında da hükümet hedefalınıyor.



TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANI İSTİFA EDECEK Mİ?

Okullar açıldığındna bu yana kitaplarla ilgili ortaya çıkan skandallar serisi, "MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı istifa etmeli" yorumlarına sebep oldu.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz yıl Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olan Alpaslan Durmuş, müfredat ve kitap çalışması buı göreve özel olarak getirilmişti. Son gelişmeler ve kamuoyunda yükselen tepkinin akabinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da isteği olan 'Eğitim ve Müfredatın millileştirilmesi' projesini yüzüne gözüne bulaştıran Alpaslan Durmuş'un istifası bekleniyor. 

Yeni Akit

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.