Sonsuz evrende bir VAV ile bütünleşmek'

Sonsuz evrende bir VAV ile bütünleşmek'
"Sonsuz Evrende Bir Vav ile Bütünleşmek" sergisi sanatseverlerle buluştu. Türk İslam Eserleri Müzesi'ndeki Esmaü'l Hüsna'nın nakışla buluştuğu...

"Sonsuz Evrende Bir Vav ile Bütünleşmek" sergisi sanatseverlerle buluştu. 

Türk İslam Eserleri Müzesi'ndeki Esmaü'l Hüsna'nın nakışla buluştuğu "Sonsuz Evrende Bir Vav ile Bütünleşmek" sergisi sanatseverlerle buluştu.

18. YÜZYIL TEKNİĞİ

Dival sanatçısı Fatma Sema Tekerek ve ekibinin el emeği göz nuru ile yapılmış Maraş kültürüne has yaklaşık 200 eseri, 18 ve 19. Yüzyıl'a ait işleme tekniğiyle izleyenlerin beğenisine sunuldu. Sergilenen eserlerin 4 yıl süren emeğin ürünleri olduğunu söyleyen Fatma Sema Tekerek, her bir eserin titizlikle işlendiğini ifade etti.Tekerek, Türk İslam Eserleri Müzesi konseptine uygun olan serginin, gelecek kuşaklara ışık tutacağını ve söz konusu sanatın devamlılığına katkı sağlayacağını belirtti.

Tekerek, "Eserlerimiz özellikle Osmanlı kültürüne hayran kitleden yoğun ilgi gördü. Şimdiden siparişlerimiz 100'ü aştı. Osmanlı sarayından günümüze gelen ve ismi Kahramanmaraş'la özdeşleşen bu sanatın Türkiye'de yeterince beğeni toplayacağını tahmin ediyorum. Amacımız bu işleme kültürünü dünyaya tanıtmak" diye konuştu.

Nesrullah SONAY- BUGÜN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.