Son Osmanlı'dan Başbakan'a destek

Son Osmanlı'dan Başbakan'a destek
Osmanlı'nın son şehzadesi Ali Vasıb Efendi'nin oğlu Osman Selahattin Osmanoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl çıkışına destek verdi.Sarayda...


Osmanlı'nın son şehzadesi Ali Vasıb Efendi'nin oğlu Osman Selahattin Osmanoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl çıkışına destek verdi.

Sarayda doğan ve imparatorluğun çöküşüne birinci elden tanıklık eden son şehzade Ali Vasıb Efendi'nin oğlu Şehzade Osman Selahattin Osmanoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl çıkışıyla ilgili olarak, "Başbakan'ın ecdadıysa söz konusu olan bizim dedemiz, ecdadımızın böyle lanse edilmesini ailece tabii ki beğenmiyoruz" diye konuştu.

Hürriyet Daily News'den Vercihan Ziflioğlu'nun sorularını yanıtlayan Osmanoğlu, "Filmi takip ediyorum, fakat ciddiye almıyorum çünkü bu bir film. Öte yandan binlerce kilometre at üzerinde fetihlere gitmiş Kanuni Sultan Süleyman'ın mücevher yontması ve entrikalara karışması hoş değil" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın hafta sonu Kütahya'da yaptığı konuşma sırasında diziyi, "Bizim böyle ecdadımız yok" diyerek sert bir dille eleştirdiğinin hatırlatılması üzerine ise Osmanoğlu, "Başbakan'ın ecdadıysa söz konusu olan bizim dedemiz, ecdadımızın böyle lanse edilmesini ailece tabii ki beğenmiyoruz" diye konuştu.

Vasıb Efendi, Sultan V. Murad'ın torunu olan ve Sultan V. Mehmed Reşad'ın torunu Sultan Emine Mukbile'yle evlenen Şehzade Ali Vasıb Efendi sarayda doğan ve imparatorluğun çöküşüne birinci elden tanıklık eden son şehzade.

Osmanoğlu babası ölünceye değin hatıralarını kaleme aldığı defteri görmediğini, yazılanları bir tek annesinin okuduğunu belirterek, "Osmanlı arşivlerinden Seyit Ali Kahraman'ın yardımlarını aldım Arapça metin Latinceye transkript edildi. Ayrıca Cambridge Üniversitesi'nden John Dyson da çalışmalara büyük destek sağladı" dedi.

"Bu kitapta babamın anıları var" diyen Osmanoğlu ailesinin sürgün hayatında büyük zorluklar yaşadığını söyledi. Osmanoğlu, 1974 yılında annesiyle birlikte ilk kez İstanbul'a geldiğini ve Dolmabahçe Sarayı'na ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.