Son durak narenciye bahçesi...

Son durak narenciye bahçesi...
Pilot olmak için eğitim uçuşuna çıkan iki arkadaşın son durağı narenciye bahçesi oldu.Adana Şakirpaşa Havaalanı'ndan eğitim amacıyla kalkan tek motorlu...

Pilot olmak için eğitim uçuşuna çıkan iki arkadaşın son durağı narenciye bahçesi oldu.

Adana Şakirpaşa Havaalanı'ndan eğitim amacıyla kalkan tek motorlu uçak, Tarsus'un Yenice beldesinde narenciye bahçesine düştü. 3 aydan bu yana pilot olmak için eğitim uçuşu yapan 31 yaşındaki Kadir Erkan Gürkan ile aynı yaştaki arkadaşı Yüksel Alper Şen hayatını kaybetti.

Tarkim Uçuş Okulu'na ait Piper marka tek motorlu eğitim uçağı saat 11.00 sıralarında havalandı. Uçağı, pilotluk eğitimi alan Yüksel Alper Şen kullanırken, pilot yardımcısı olarak yanında Kadir Erkan Gürkan bulunuyordu. Öğle saatlerinde uçak Yenice beldesi Avadan köyü üzerinde henüz bilinmeyen bir sebeple Süleyman Özap'a ait narenciye bahçesine, burun kısmı üzerine çakıldı. Kazada, uçaktaki iki genç olay yerinde hayatını kaybetti.

Görgü tanığı bahçe çalışanı Mehmet Özcan, uçağın yüksekte döndüğünü gördüğünü anlatarak, "Akrobatik hareketler yapıyor zannettim, alçalmaya başlayınca anladım ki düşecek. Zaten düşer düşmez pat diye bir ses geldi. Toprağa çakıldığı için fazla ses çıkarmadı. Koşarak yanlarına geldim dumandan yanına yaklaşamadık. İlk önce bir kişi gördük, ikinci genci sonra farkettik. Hemen jandarma ve sağlık görevlilerini aradık." diye konuştu.

Tarkim Uçuş Okulu Pilot Uçuş Eğitim Müdürü Yılmaz Tekeli, iki gencin de pilotluk eğitimini İstanbul'da aldıklarını, eğitim uçuşlarını ise Adana'da gerçekleştirdiklerini bildirdi. Tekeli, kazanın kule ile uçak arasındaki irtibat kesilince ortaya çıktığını bildirdi. Tekeli, kazanın nasıl meydana geldiği konusunun, tetkiklerin ardından ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.

Bu arada, kazanın ardından jandarma ekipleri narenciye bahçesini giriş çıkışlara kapattı. Jandarma Olay Yeri ekiplerinin incelemesinin ardından, kabinde sıkışan iki gencin cesedi, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.