Siyasilerin '23 Nisan' mesajları?

Siyasilerin '23 Nisan' mesajları?
23 Nisan Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı?23 Nisan Ulusal Egememenlik ve Çocuk Bayramının resmi kutlamalarının ilk ayağı Anıtkabi'de düzenlenen törenle...


23 Nisan Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı?

23 Nisan Ulusal Egememenlik ve Çocuk Bayramının resmi kutlamalarının ilk ayağı Anıtkabi'de düzenlenen törenle başladı. Kutlamalar Tüm yurtta sürüyor.

12:17 - 23 Nisan çocukları koltuğu kaptı

23 Nisan kutlamaları çerçevesinde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'yı makamında ziyaret eden Cahit Arf İlköğretim Okulu öğrencilerinden Ecren Nur Özgül, Başkan'a çiçek takdim ederek başkanlık koltuğunu devraldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl olduğu gibi ilköğretim okulu öğrencileri mülki amirlerin koltuklarını devraldı. Belediye Başkanı ve Kaymakam olan çocuklar, ilk olarak sokak hayvanları konusunda yapılan çalışmaları sordular.

23 Nisan kutlamaları çerçevesinde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'yı makamında ziyaret eden Cahit Arf İlköğretim Okulu öğrencilerinden Ecren Nur Özgül, Başkan'a çiçek takdim ederek başkanlık koltuğunu devraldı. Küçük Başkan Ecren Nur Özgül, ilk olarak teşekkür konuşması yaparak, "Tuzlalılar'a layık bir başkan olacağım." dedi.

Konuşması sırasında çalan telefona cevap veren Küçük Başkan Ecren Nur Özgül, Kaymakamlık koltuğunu devralan Orhanlı İlköğretim Okulu Öğrencisi Gamze Kılıçaslan ile görüştü. Küçük Kaymakam ve Başkan, sokak köpekleri konusunda yapılan çalışmaları değerlendirdiler.

Başkan Özgül, birim müdürlerinden aldığı bilgiler doğrultusunda, Akfırat bölgesinde sokak hayvanları için doğal yaşam parkı inşa edildiğini ifade etti. Kaymakam Kılıçaslan, başarılı çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Özgül'e teşekkür etti.

Küçük Başkan Özgül, temsili görevini tamamladıktan sonra makamını tekrar Dr. Şadi Yazıcı'ya teslim etti. Makamı devralan Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, öğrencilerle sohbet ederek sorularını yanıtladı. Başkan Yazıcı sohbetin ardından öğrencilere hediyeler takdim etti.

12:11 - Erzurum'da coşku vardı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 91. yıl dönümü Erzurum'da düzenlenen renkli ve coşkulu törenlerle kutlandı.Erzurum'daki kutlama törenleri, Cemal Gürsel Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılması ve saygı duruşuyla başladı. Törenler daha sonra Hastaneler Caddesi'ndeki geçit töreni ile devam etti. Vali Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, tören aracıyla öğrencilerin ve vatandaşların bayramını tebrik etti.

12:07 - 23 Nisan çocukları koltuğu kaptı

10:57 - Hakkari'de kar altında 23 nisan kutlaması

Hakkari'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı yüzünden Şehir Stadyumundaki 23 Nisan kutlamaları iptal edildi.

Hakkari'de dünden beri devam eden sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. Erken saatlerde etkisini gösteren kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. Kent merkezini beyaza bürüyen kar, kentteki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının da iptal edilmesine neden oldu.

Valilik önündeki Atatürk anıtına sabah saatlerinde çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan, daha sonra Şehir Stadyumunda yapılması düşünülen kutlamalar, kar yağışının yoğunlaşması üzerine iptal edildi.

10:39 - 23 Nisan Kazakistan'da coşku ile kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kazakistan'ın kültür başkenti Almatı'da coşku ile kutlandı. Almatı'daki Özel Şahlan İlköğretim Okulu'nda yapılan kutlamalara Almatı Başkonsolosu Yardımcısı Mustafa Kara, Kazakistan Türk İş Adamları Derneği (KATİAD) Genel Sekreteri Özer Oral, öğrenci ve veliler katıldı.

10:33 - Kayseri'de 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün yurtta olduğu gibi Kayseri'de de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilk tören, Atatürk anıtına çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye gelen Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayramın 23 Nisan olduğunu söyledi.

10:30 - Fenerbahçe'den bayram kutlaması

Fenerbahçe Kulübü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinin açılış sayfasında, ''Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yürekten kutluyoruz'' ifadesi yer aldı.

10:00 - Tören, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin'in mozoleye çelenk koyması ve saygı duruşuyla başladı, ardından İstiklal Marşı okundu.

İstiklal Marşının ardından Şahin Anıtkabir özel defterini imzaladı.

10:32 - Başbakan Erdoğan'ın 23 Nisan mesajı

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milli egemenlik anlayışı içinde, milletin taleplerini hayata geçirdiğini belirterek, "Şunu net bir şekilde ifade etmek isterim ki, Türkiye Büyük Milet Meclisi, aziz milletimizin siyasi varlığının hem kalbi, hem de beyni mahiyetindedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemizin vicdanını ve aklını temsil etmektedir" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş yıldönümünün idrak edildiği 23 Nisan gününün, ilelebet milli tarihin en parlak sayfalarından biri olarak anılacağını belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, istiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğmuş; milli birliğimizin, milli mutabakatımızın, milli egemenliğimizin en somut tecellisi olmuştur. Bu birlik ve beraberlik sayesinde milli mücadelede zafere ulaşılmış; işgal altındaki topraklarımız, yeniden özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuşmuştur" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Mecliste, Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

TBMM Başkanı Şahin'in anıta çelenk bırakması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekilleri Sadık Yakut ve Nevzat Pakdil, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, milletvekilleri ve TBMM idari personeli katıldı.

 

Türkiye'de siyasetin önde gelen isimlerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla verdiği demeçler ve yayımlanan mesajları şöyle:

DP GENEL BAŞKANI ZEYBEK: ''MİLLİ ÇOCUK POLİTİKASI OLUŞTURULMALI''

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, çocuklara mutlu ve aydınlık bir gelecek hazırlayabilmek, beklentilerine cevap verebilmek ve düşlerini gerçekleştirebilecekleri bir dünya yaratabilmek amacıyla ''Milli Çocuk Politikası'' oluşturulması gerektiğini belirtti.

Zeybek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, çeşitli ülkelerden çocukların katılımıyla bir şenlik ortamında kutlanan 23 Nisan'ın dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu hatırlatarak, ''Yüce Önder Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı, bağımsız ve güçlü Türkiye'nin temellerinin atıldığı, milletimizin uyanışının simgesi olan 23 Nisan'ı bayram olarak çocuklarımıza hediye etmesi, onlara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir'' dedi.

Şiddetin ve yokluğun olmadığı, barış dolu bir dünyada çocukların kardeşçe yaşamalarının en büyük amaç olması gerektiğini belirten Zeybek, ''En değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza, mutlu ve aydınlık bir gelecek hazırlayabilmek, beklentilerine, sorunlarına cevap verebilmek ve düşlerini gerçekleştirebilecekleri bir dünya yaratabilmek, gelecek adına bugünden sunabileceğimiz en büyük armağanımız olacaktır'' ifadelerini kullandı. Zeybek, bu amaca yönelik olarak yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

''İnsan hakları temelinde 'Milli Çocuk Politikası' oluşturularak hayata geçirilmelidir. Aile ortamından yoksun bırakılmış çocuklarımız, sağlık hizmetlerinden, sosyal güvenlikten yararlanamayan engelli çocuklarımız, eğitime erişimi kısıtlı olan, eğitimini yarıda bırakan çocuklarımız, bölgesel farklılıklarından dolayı ayrımcılığa uğrayan, yasalara uygun olmayan şekilde çalıştırılan, madde bağımlılığı olan, erken yaşta evlendirilerek 'çocuk gelin' olan, cinsel sömürüye maruz kalan, satılan, kaçırılan, silahlı çalışmalardan etkilenen, 'çocuk asker' olarak kullanılan çocuklarımız, tüm özel önlemler alarak korunmalıdır.

Sokak çocuklarının varlığı ve sorunları tüm kamu kuruluşlarının görev alanları ile birlikte ele alınmalı, 'Sokak Çocuklarının Sorunlarıyla Mücadele Kurumu' kurulmalıdır. Çocukların çalıştırılmasına, sömürülmesine meşruluk kazandıran yasalar yeniden düzenlenmelidir. Çocuklarımız şiddetten korunması için yasalar önünde güvence altına alınmalıdır. 'Çocuk Koruma Kanunu' bu yönde yeniden düzenlenmelidir. 'Suçlu çocuk yoktur, suça itilmiş çocuk vardır' anlayışıyla Güneydoğu Anadolu'da yaşayan çocuklarımızın yeniden 'çocuk' olması sağlanmalıdır. Terörle Mücadele Kanunu'nun ve Türk Ceza Kanunu'nun çocuklar aleyhine olan hükümleri yeniden düzenlenmelidir.''

DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ BAĞIŞ: YÜCE MECLİSİMİZ AB SÜRECİNDEKİ YOĞUN MESAİSİ İLE GELECEK NESİLLERE BU MİRASI BIRAKMA YOLUNDA DEMOKRASİMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, gelecek nesillere sunulacak en güzel mirasın daha demokratik, daha çağdaş ve daha müreffeh bir Türkiye olacağını ve bu yolda hiç yılmadan çalıştıklarını söyleyerek, TBMM'nin Avrupa Birliği sürecindeki yoğun mesaisi ile gelecek nesillere bu mirası bırakma yolunda demokrasinin en büyük güvencesi olduğunu bildirdi.

Bakan Bağış, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bugün, millet iradesinin tecelli ettiği, demokrasinin çatısı TBMM'nin kuruluşunun 91. yıldönümünün kutlandığını hatırlatarak, "Büyük Önder Atatürk'ün bu önemli günü çocuklara adayarak, dünyada ilk çocuk bayramını ilan etmesi, ülkemizin çocuklarımıza verdiği önemi ortaya koymaktadır" dedi.

Egemen Bağış, mesajına şöyle devam etti:

"Artık büyük Atatürk'ün 7 yaşındayken dayısının çiftliğinde karga kovaladığına dair dogma bilgiler yerine, o vizyoner liderin ta 1920'lerde (Bir Balkan Birliği kurulmalı ve zamanla bir Avrupa Birliği'ne dönüşmeli) dediğini öğrenen öngörülü bir nesil yetiştiği için ve onun hayalini kurduğu birliğe üye olma yolunda bölge ülkelerine ilham kaynağı olan reformlar gerçekleştiren bir ülke haline geldiğimiz için yarınlarımızdan umutluyuz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Avrupa Birliği sürecini, herkesten çok gençlerin ve çocukların projesi olarak gördüklerini belirten Bağış, gelecek nesillere sunulacak en güzel mirasın daha demokratik, daha çağdaş ve daha müreffeh bir Türkiye olacağını ve bu yolda hiç yılmadan, yorulmadan çalıştıklarını kaydetti.

"Yüce Meclisimiz Avrupa Birliği sürecindeki yoğun mesaisi ile gelecek nesillere bu mirası bırakma yolunda demokrasimizin en büyük güvencesidir" diyen Bağış, Avrupa Birliği üyeliğinin yolunun tek bir yerden geçtiğini, onun da Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu bildirdi.

Bağış, "Bu özel günde doğarak, adını Ulusal Egemenlik Bayramından almış biri olarak yüce Meclisimizin yeni yaşını kutlar, tüm çocuklarımıza güzel bir bayram dilerim" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.