Sırrı Süreyya Önder hastanelik oldu

Sırrı Süreyya Önder hastanelik oldu
BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Gezi Parkı için Taksim Meydanı'nda düzenlenen protesto gösterileri sırasında polisin müdahalesi nedeniyle hastaneye...


BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Gezi Parkı için Taksim Meydanı'nda düzenlenen protesto gösterileri sırasında polisin müdahalesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Polis olaylarla ilgili gözaltıları sürdürürken, gözaltına alınanların arasında turistlerin de olduğu görüldü...

İŞTE O ANLAR-VİDEO

Taksim Meydanı'nda polisin eylemcilere yaptığı müdahale sırasında attığı gaz bombalarının kapsülleri isabet eden BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Mısır uyruklu Lavna Allani isimli kadının yaralandığı öğrenildi.

AB'DEN TAKSİM AÇIKLAMASI: TÜRKİYE'Yİ TAKİP EDİYORUZ

Önder ve Mısırlı kadın, Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Gaz bombası kapsülü göğsüne isabet eden Önder'in durumunun iyi olduğu belirtildi.

Eyleme destek için meydanda bulunan 34 yaşındaki Mısırlı kadının ise atılan kapsülle başından yaralandığı ve kafatasının çatladığı kaydedildi. Mısırlı kadının ameliyatta olduğu ifade edildi.

Gezi Parkı'ndaki müdahalenin arından Divan Otel'e sığınan göstericilere burada da müdahale edildi. Bir gösterici başına isabet eden bir cisimle yaralanırken bir kadın da atılan gaz bombaları sonucu bayıldı. Her iki yaralı da göstericiler tarafından taksilerle hastaneye kaldırıldı.

TURİSTLER DE GÖZALTINA ALINDI

Taksim Meydanı'nda çıkan olaylar devam ederken polis biber gazlı ve tazyikli suyla müdahale ettiği kişilerden bazılarını gözaltına aldı. Gözaltına alınanların arasında turistlerin de olduğu görüldü.

KADIN: BEN TURİST, BEN GEZİYOR

POLİS:TURİSTSEN ELİNDE LİMON NİYE VAR?

İki turist polise dertlerini İngilizce anlatmaya çalıştı ancak başarılı olmadı. Bunun üzerine kadın turist, bildiği kadar Türkçe ile "Ben turist", "Ben geziyor" demekle yetindi. Polis de bu sözlere "Turistsin elinde limon niye var? Turist polise taş mı atar?" şeklinde cevap verdi. İki turist, polis aracına binmemekte çok direndi. Ancak tüm çabalarına rağmen iki turist, diğer şüphelilerin de içinde olduğu Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü gözaltı aracına bindirildi. İki turist bu durum karşısında gülmekle yetindi.


Gezi Parkı'nda aralarında milletvekillerinin de bulunduğu gruba polis biber gazı ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Atılan yoğu gazlardan korunmak için bir kısım gösterici parkın karşısında bulunan Divan Otel'e sığındı. Buraya gelen çevikkuvvet ekipleri TOMA'larla gruba yeniden müdahale etti. Tazyikli su ve gaz bombaları atan polis, grubu Cumhuriyet Caddesi'ne doğru püskürttü.


Bu sırada bir gösterici başına isabet eden bir cisimle yaralandı. Bir kadın da atılan yoğun gazlardan dolayı nefes almakta güçlük çekerek fenalık geçirdi. Yaralılar otelin lobisinde bekletildi. Olay yerine ambulans çağrıldı ancak ambulans gelemeyince yaralılar yoldan çevrilen taksilerle hastanelere kaldırıldı.

METRO ULAŞIMI DURDURULDU

Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesine engel olmak isteyen binlerce protestocu ile polis arasında yaşanan arbedeler bugün İstanbul'da güne damga vurdu. Polis toplanan her grubu gaz bombası ve tazyikli su ile dağıtıyor ancak göstericiler de dağılmıyor. Gelişmeler sürerken Taksim'e metro ile ulaşım iptal edildi. Metro istasyonunda girişler kapatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.