Sınır kapısındaki saldırının ardında kimler var?

Sınır kapısındaki saldırının ardında kimler var?
Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamayı değerlendiren MİT Eski Daire Başkanı Prof. Dr. Mahir Kaynak'a göre, Türkiye ile Suriye'nin...


Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamayı değerlendiren MİT Eski Daire Başkanı Prof. Dr. Mahir Kaynak'a göre, Türkiye ile Suriye'nin arasını bozmak isteyen bazı güçler var.

Emrullah Öztürk'ün haberi

Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'nda dün öğle saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi. Olayda 4'ü Türk, 14 kişi yaşamını yitirdi, 27 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlamanın Suriye plakalı bir araçla meydana geldiğini bildirdi. Güler, patlayıcının cinsinin henüz tespit edilemediğini bildirdi. Güler, ''Hedef Türkiye mi, yoksa şahsa mı yönelik bu konu üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.

Olayda yaklaşık 15 otomobil de büyük hasar gördü. Bazı araçlar tamamen kullanılamaz hale geldi. Park halindeki araçlarda da yangın çıktı. Yangın, ekipler tarafından söndürüldü.

Kaynak: Saldırı yabancı ülkelerin işi

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yaşanan saldırıyla ilgili Haber 7'ye değerlendirmelerde bulunan Kaynak, "Dünkü saldırının uzaktan kumandayla gerçekleştirildiği ortada. Ama bu, saldırının Suriye istihbaratınca yapıldığı anlamına gelmez. Saldırıda üçüncü bir ülkenin parmağı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Saldırının Türkiye'nin bölgedeki gelişimini engellemek için yapıldğını kaydeden Kaynak, Suriye'nin böyle bir eylem yapamayacağını aksi halde bunun Suriye için bir intihar anlamına geleceğini söyledi.

Dünkü saldırıyla ABD Büyükelçiliği'ne yönelik saldırı arasındaki bağlantıya değinen Kaynak, "İlk saldırı Türkiye ile ABD'nin arasını açmak için gerçekleştirildi, dünkü saldırıysa hükümet ile kendi halkının arasını açmak amaçlandı" diye konuştu.

SUK: Cilvegözü saldırısının hedefi bizdik

Öte yandan Suriye'de Esed yönetimine muhalif Suriye Ulusal Konseyi üyesi George Sabra da dün Hatay'ın Cilvegözü ilçesinde meydana gelen ve 14 kişinin ölümü 30'a yakın kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın hedefinde kendilerinin olduğunu söyledi.

International'a konuşan Sabra, "Patlama meydana geldiğinde bizim orada olmamız gerekiyordu. Ancak aşağı yukarı yarım saat geç kalmıştık" dedi.

Sabra, Suriye Ulusal Konseyi Yürütme Bürosu'ndan 13 kişilik bir grubun parçası olarak Özgür Suriye Ordusu komutanlarıyla görüşmek üzere Türkiye'den Suriye'ye gittiklerini belirterek, "Bir benzin istasyonunda durduk. Grubumuzdan bazıları yarım saatliğine namaz kılmak için mescide gitti. Annem bana hep, ?Allah'a emanetsin' der. Belki de bu sefer Allah annemin dualarını kabul etti" diye konuştu.

Kaynak: Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.