Şimşek: Meydan okuma ile karşı karşıyayız

Şimşek: Meydan okuma ile karşı karşıyayız
İngiliz FT?ye açıklama yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 17 Aralık operasyonuyla ilgili sorular üzerine ?Önemli bir meydan okuma ile karşı karşıyayız?...


İngiliz FT?ye açıklama yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 17 Aralık operasyonuyla ilgili sorular üzerine ?Önemli bir meydan okuma ile karşı karşıyayız? dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Financial Times (FT) gazetesiyle mülakatında yolsuzluk operasyonuna ilişkin gelişmelerin ekonomi için olumsuz etkileri olduğunu ifade ederek ?Önemli bir meydan okuma ile karşı karşıyız? dedi. TL?nin değer kaybının ekonomi için kötü olduğunu, 2014 yılının ilk yarısında daha düşük büyümenin beklendiğini belirten Şimşek, buna karşın ?En iyi senaryo yüzde 4 büyüme. Makul ve başarılabilir olduğunu düşünüyoruz? açıklamasında bulundu.

Yatırım iklimini iyileştireceğiz

Yolsuzluk operasyonu ve hukukun üstünlüğü konusunda ortaya çıkan tereddütlerin bazı yatırımcıları caydırması riskinin bulunduğunu ifade eden Şimşek, ?Önemli bir meydan okuma ile karşı karşıyız. Hukuki gelişmelerin doğrudan yabancı yatırımlar üzerinde olumsuz bir etkisinin olup olmayacağını göreceğiz ama yatırım iklimini iyileştirmeye kararlıyız? şeklinde konuştu.17 Aralık?tan bu yana liranın değer kaybının makro ekonomi için olumsuz etkileri oduğunu vurgulayan Şimşek, operasyonun gerekçelerini de siyasi olarak niteledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.