Şike davasında hapsi istenen isimler

Şike davasında hapsi istenen isimler
Savcı, Futbolda Şike Davası kapsamında esas hakkındaki mütalaasını okudu. Savcı, sanıklardan Aziz Yıldırım'dan Sadri Şener'e, Serdal Adalı'dan Bülent...



Savcı, Futbolda Şike Davası kapsamında esas hakkındaki mütalaasını okudu. Savcı, sanıklardan Aziz Yıldırım'dan Sadri Şener'e, Serdal Adalı'dan Bülent Uygun'a, İbrahim Akın'dan Sercan Yıldırım'a kadar pek çok isim için ceza talep etti!



Savcı, Futbolda Şike Davası kapsamında esas hakkındaki mütalaasını okudu. Savcı, sanıklardan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı ekonomik çıkan amaçlı örgüt kurmak, şike ve teşvik yapmak iddiasıyla suçladı.

Savcı ayrıca Sadri Şener'den Mecnun Odyakmaz'a, Serdal Adalı'dan Tayfur Havutçu'ya, Ümit Karan'dan Bülent Uygun'a, İbrahim Akın'dan Sercan Yıldırım'a kadar pek çok isim için ceza talep etti!

Savcı, ayrıca 9 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamı yönünde mütalaa verdi.

AZİZ YILDIRIM'A ÖRGÜT, ŞİKE VE TEŞVİK SUÇLAMALARI
Futbolda şike davasında savcı, esas hakkındaki mütalaasında Aziz Yıldırım'ın haksız kazanç sağlamak amacıyla örgüt kurmak, şike ve teşvik suçlarından cezalandırılmasını istedi. Aziz Yıldırım'ın 6 maçta şike ve 3 maçta teşvik iddiasıyla cezalandırılmasını talep eden Savcı'nın suç işlendiğini öne sürdüğü maçlar şunlar:

Şike iddiası: Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Fenerbahçe-İstanbul BB, Fenerbahçe-Ankaragücü, Sivasspor-Fenerbahçe, Karabükspor-Fenerbahçe, Eskişehirspor-Fenerbahçe

Teşvik iddiası: Gençlerbirliği-Trabzonspor, Trabzonspor-İstanbul BB, Eskişehirspor-Trabzonspor

Temmuz'dan bu yana tutuklu olan Aziz Yıldırım, rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve bu nedenle çapraz sorguya girememişti.

SADRİ ŞENER'E TEŞVİK TEŞEBBÜSÜ SUÇLAMASI
Savcı, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in Sivasspor-Fenerbahçe maçında teşvik teşebbüsünden cezalandırılmasını istedi. Savcı, Şener hakkında Ankaragücü-Fenerbahçe maçından ise beraat talep etti. Bu hafta çapraz sorgudan geçen Şener, sürecin başından bu yana tutuksuz yargılanıyor.

ADALI VE HAVUTÇU'YA ŞİKE SUÇLAMASI
Savcı, dönemin Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ve dönemin Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'nun şike suçundan cezalandırılmasını istedi. Temmuz ayında tutuklanan, yargı sürecinde ise tutuksuz yargılanmalarına karar verilen her iki isim de bu hafta çapraz sorgudan geçmiş, hatta Havutçu'nun sorgusu 1 dakika sürmüştü.

DİĞER SUÇLAMALAR


İLHAN EKŞİOĞLU: 4 maçta şike ve 4 maçta teşvik

ŞEKİP MOSTUROĞLU: Örgüt, şike ve teşvik

TAMER YELKOVAN: Şike ve teşvik

ALİ YILDIRIM: Suç örgütüne üye olmak

CEMİL TURAN: Şike

BÜLENT UYGUN: Suç örgütüne üyelik, şike ve teşvik

ÜMİT KARAN: Şike ve teşvik

İBRAHİM AKIN: Şike ve teşvik

İSKENDER ALIN: Şike ve teşvik

MECNUN ODYAKMAZ: Suç örgütüne üyelik ve şike

MEHMET YILDIZ: Şike

KORCAN ÇELİKAY: Şike

SEZER ÖZTÜRK: Teşvik

SERCAN YILDIRIM: Teşvik

SERDAR KULBİLGE: Şike

YUSUF TURANLI: Suç örgütüne üyelik ve şike

ZAFER ÖNDER İPEK: Şike

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.