Sigara Bırakma Kampanyası!

Sigara Bırakma Kampanyası!
Adana'nın merkez Seyhan Müftülüğü sigarayı bırakma kampanyası başlattı.Adana'nın merkez Seyhan Müftülüğü sigarayı bırakma kampanyası başlattı....


Adana'nın merkez Seyhan Müftülüğü sigarayı bırakma kampanyası başlattı.

Adana'nın merkez Seyhan Müftülüğü sigarayı bırakma kampanyası başlattı. Kampanyanın ilk gününde ilçedeki camilerde görev yapan yaklaşık 30 imam ceplerindeki sigara paketlerini ilçe müftüsüne teslim ederek sigarayı bıraktıklarını açıkladı. Seyhan Müftülüğü "Ey kardeşim üç aylara sigarasız gir çevreni, aileni ve kendini sevindir" sloganıyla sigarayı bırakma kampanyası başlattı. Kampanyayı ilk olarak ilçede görevli imamlara, müezzinlere, vaizleri ve müftülük personeline anlatan ilçe müftüsü Halil Uzun, kampanyaya cemaatten önce din görevlilerinden başlattıklarını ifade etti. Kendileri sigara içerken insanlara sigarayı bırakmalarını söylemenin pek etkili olamayacağını dile getiren Uzun, bu kapsamda sigarayı bırakmak isteyen din görevlilerinin sigara paketlerini alarak onlara kravat hediye etti. Yeşilay Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba da sigarayı bırakan imamlara dernek rozeti taktı. Sigaranın insan vücuduna birçok zararının olduğunu aktaran Müftü Uzun, "Sağlık açısından uzmanlar sigaranın yüzlerce binlerce zararını sayıyor. Dini açıdan ise sigaraya haram diyen de var, mekruh diyen de. En hafifiyle sigara mekruh. Müslümanların şüpheli şeylerden uzak durması gerek. Sigarada bunların başında geliyor. " dedi. Ailesinin rızkından keserek, sigara alan kişileri haram olduğunu vurgulayan Uzun, "Bir insan evine ekmek götürmekte zorlanıyor, ailesinin rızkını yetiştiremiyor buna rağmen sigara içiyorsa ona haramdır. " dedi.

HERKES İRADE GÖSTERMELİ

Bugün üçayların başlangıcı olduğunu bu mübarek günü de vesile kılarak herkesin bir irade göstererek sigarayı bırakması gerektiğini anlatan Uzun, sigara içenlerin bir çok zamanda kul hakkını ihlal ettiklerini vurguladı. Sigara kullanan bir kişinin eşinin ve çocuklarının hakkını ihlal ettiğine değinen Müftü Uzun, "Üçaylar nedeniyle camilerimize gelen cemaat sayısında artış olacaktır. Bun yüzden camiye gelirken en güzel kokuları sürünüp, en güzel ve temiz elbiselerimizi giyerek gelmeliyiz. " ifadesini kullandı.

Müftü Uzun, "Dinimiz sağlığa çok önem vermiştir. İsraf haramdır. Bu doğrultuda bedenimizi ve ekonomimizi korumalıyız. Bu gün sigara vücuda ve ekonomiye büyük tahribat yapmaktadır. Eğer din görevlileri olarak cemaatimizin gerisinde olamayız. Zaten biz mihraptayız öndeyiz. Bu vasıflara sahip sizlerin sigara içmesi hiç uygun olmaz. Bu gün hep beraber sigara bırakma kampanyasını başlatıyoruz" diye konuştu.

Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba da Seyhan Müftülüğünün başlattığı bu kampanyayı yürekten destekliyor ve Müftümüz Halil Uzun'u tebrik ediyorum. " şeklinde konuştu. Aslanbaba daha sonra Müftü Uzun'a Yeşilay rozeti taktı.

18 yıldır sigara içen imam Ali Şadi Özdayan, kendisinin bir sigara tiryakisi olduğunu ancak bugünden itibaren içmeyeceğini belirterek, "Cemaatime sigarayı bırakın derken ben içersem bu sağlıklı bir davranış değil. Hem kampanyaya destek olacağım, hem sağlığımı koruyacağım. İnşallah bundan sonra sigara içmeyeceğim. " diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.