Sıcaklık 10-12 derece düşecek Haritalı ?

Sıcaklık 10-12 derece düşecek Haritalı ?
 25-30 derecelere varan hava sıcaklıkları hafta sonunda düşecek. Hava sıcaklığı, pazar günü batı bölgelerde, hafta başında kuzey, iç ve doğu...

 

25-30 derecelere varan hava sıcaklıkları hafta sonunda düşecek. Hava sıcaklığı, pazar günü batı bölgelerde, hafta başında kuzey, iç ve doğu kesimlerde 10-12 derece olmak üzere hissedilir derecede azalacak.

İlgili Haberler

Sıcaklık 10-12 derece düşecek Haritalı Şiddetli kar yağışı Batı Avrupa'yı vurdu Kış 0.5 ile 1 derece daha soğuk olacak

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, ''Hava sıcaklığı, pazar günü batı bölgelerde, hafta başında kuzey, iç ve doğu kesimlerde 10-12 derece olmak üzere hissedilir derecede azalacak'' dedi.

Çağlar AA muhabirine yaptığı açıklamada, perşembe ve cuma günleri ülke genelinde önemli bir yağış beklenmediğini söyledi. Pazar gününe kadar lodosun özellikle Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli ve zaman zaman fırtına (saatte 60-80 kilometre) şeklinde eseceğini belirten Çağlar, hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceğine dikkati çekti.

Cumartesi günü yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini ifade eden Çağlar, şunları kaydetti:

''Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ) ve Kuzey Ege (Edremit, Ayvalık, Dikili ve gece İzmir) kıyılarında başlayacak yağışların, pazar günü yurdun iç ve batı kesimlerinde (Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) devam etmesi bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışlar, akşam ve gece saatlerinde Bolu, Kastamonu, Çankırı, Bilecik, Bursa (Uludağ) çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Pazartesi günü kuzey ve iç bölgelerde (Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı) aralıklarla yağmur, Bolu, Kastamonu, Çankırı, Kayseri, Sivas, Yozgat, Gümüşhane ve Bayburt'un yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edecek yağışların, salı günü kuzeydoğu kesimlerine doğru çekilerek ülkemizi terk edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, pazar günü batı bölgelerde; hafta başında kuzey, iç ve doğu kesimlerde 10-12 derece olmak üzere hissedilir derecede azalacak.''

BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

MARMARA'DA HAVA SICAKLIĞI 10-12 DERECE AZALACAK

AA muhabirinin Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, son günlerde Marmara Bölgesi'ne lodosun da etkisiyle 25 dereceye varan hava sıcaklığı hafta sonunda düşecek.

Orta Akdeniz'den gelecek yağışlı havanın etkisiyle hafta sonunda özellikle pazar günü hava sıcaklığı 10-12 derece azalarak, mevsim normallerine dönecek.

Bursa'da hafta içinde 25 derece olan sıcaklık pazar günü 13 dereceye inecek, İstanbul'da 22 dereceden 12 dereceye düşecek. Balıkesir'de 11 derecelik azalmayla sıcaklık 12, Çanakkale'de ise 10 derecelik düşüşle 12 dereceye gerileyecek.

Yetkililer, bölgede 4 Aralık Cumartesi gecesi başlayacak yağışın pazar günü devam edeceğini, sıcaklığın aralık ayı mevsim normallerine döneceğini bildirdi.

-LODOS MARMARA'DA ETKİSİNİ KAYBETTİ

Lodos, Marmara Denizi'nde etkisini kaybetti.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden ancak fırtına ve yer yer 3 metreyi aşan dalgalar nedeniyle yollarına devam edemeyerek, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine demirleyen yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tankerler, lodosun sabah etkisini kaybetmesiyle demir alarak boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket etti.

Öte yandan, fırtınadan etkilenen ve Marmara Denizi'nde balıktayken geri dönerek Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığınan balıkçı tekneleri, 3 gün sonra demir alarak yeniden balık avlamak üzere Marmara Denizi'ne açıldı.

-GELİBOLU-LAPSEKİ ARABA VAPURU SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI

Çanakkale Boğazı'ndaki kuvvetli lodos nedeniyle durdurulan Gelibolu-Lapseki arasındaki araba vapuru seferleri yeniden başladı.

Alınan bilgiye göre, rüzgarın etkisini kaybetmesinin ardından, Gelibolu-Lapseki hattındaki araba vapurları yeniden sefere başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.